Zaimoğlu, siyasi partilerin doğal olarak kendilerine göre pozisyon aldığını ifade ederek, bu tür beyanların seçim sürecinde normal olduğunu vurguladı.

Zonguldak'ta Galatasaray Üstünlüğü: Taraftar Anketinin Sonuçları Açıklandı Zonguldak'ta Galatasaray Üstünlüğü: Taraftar Anketinin Sonuçları Açıklandı

Zaimoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Bunlara karşı bizim de siyaseten güç beyan etmemiz, seçimi kazanacağımızı beyan etmemiz hayatın doğal akışına uygundur. Bu sebeple böyle beyanlarda bulunmak en doğal hakkımızdır. Buradan kim kendisine ne vazife çıkarıyor anlamış değilim. Bu gibi söylemler siyasi iddia ortamını germeyen beyanlardır. Biz AKP'nin isteğine göre siyaset yapacak ya da demeç verecek durumda değiliz."

AKP'nin Zonguldak'a getirdikleriyle ilgili iddialara da değinen Zaimoğlu, "AKP diyorsa ki CHP seçimi alacak, tabii ki bundan gerilirler, buna da yapacak bir şey yok. İktidar partisinin Zonguldak'a getirdikleriyle ilgili söyledikleri doğru olsaydı, ittifak yapma gereği duymazlardı. Bu, kendilerinin halkın gözünde tek başına seçim kazanamayacaklarının itirafıdır." şeklinde konuştu.

Zaimoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Zonguldak halkı doğruyu ve yanlışı çok iyi bilen bir halktır. Bu sebeple yine söylüyorum, 'Korkunun ecele faydası yok.' Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak belediye başkanlığını kazanacaktır. Geçmiş olsun AKP."

HABER MERKEZİ

Editör: Aybüke Ünal