Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ı Ankara ve İstanbul'a bağlayan şehirler arası yolların güvenliği konusunda tekrar uyarılarda bulundu. Yavuzyılmaz, bölgede meydana gelen trafik kazalarına ve devam eden heyelan olaylarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek, yetkililere seslendi.

ZONGULDAK HEYELAN BÖLGESİ VE TEHLİKE TAŞIYOR

Zonguldak - Ankara karayolunun 10. kilometresindeki heyelan bölgesinin son derece tehlikeli bir hal aldığını vurgulayan Milletvekili Yavuzyılmaz, geçmiş yıllarda buna yönelik yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etti. Yavuzyılmaz, özellikle heyelanın durdurulması için başlatılan çelik ağ örgüsü çalışmasının yetersiz kaldığını, bariyer eksiklikleri ve diğer tehlikelerin trafik can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi.

Chp'li Yavuzyılmaz Yetkililere Çağrıda Bulundu! Zonguldak Yollarında Felaket Bekleniyor!1

"FACİA BEN GELİYORUM DİYOR, SORUMLULAR KULAK ÜSTÜNE YATIYOR"

Milletvekili Avcı, onaylandığı müjdesini verdi! Milletvekili Avcı, onaylandığı müjdesini verdi!

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin göz ardı edildiğini ifade eden Yavuzyılmaz, karayollarında meydana gelen kazalara ve heyelan olaylarına rağmen sorumluların gereken önlemleri almadığını belirtti. Yavuzyılmaz, "Facia ben geliyorum diyor, sorumlular kulak üstüne yatıyor" şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'TA TRAFİK KAZALARINDAKİ ARTIŞ ENDİŞE VERİCİ

Zonguldak genelinde trafik kazalarındaki artışın endişe verici olduğuna dikkat çeken Yavuzyılmaz, 2002 yılında 485 trafik kazası meydana gelirken, son 2022 verilerine göre bu sayının %152 artarak 1221'e ulaştığını ifade etti. Ayrıca, il genelinde son beş yılda 5 bin 536 maddi hasarlı, ölüm ve yaralanmalı trafik kazası yaşandığını belirtti.

"ÖNLEMLERİN ALINMASI İÇİN İLLA BİR FACİANIN YAŞANMASI MI GEREKİYOR?"

Zonguldak'ın yollarındaki tehlikeler ve alınmayan tedbirlerin kaza sayılarını artırdığını söyleyen Yavuzyılmaz, "İlimiz genelinde kazaların sık yaşandığı ve kaza riski yüksek kısımlarla ilgili olarak risk haritaları oluşturmaya devam ediyoruz. Yollarımızdaki bariyer eksikliklerini, heyelan tehlikesi olan kısımları kilometre kilometre tespit ederek Meclise bir kez daha soru, araştırma önergeleri verdik. Buradan yetkilere bir kez daha soruyorum. Önlemlerin alınması için illa bir facianın yaşanması mı gerekiyor?" diye sordu.

Milletvekili Yavuzyılmaz, Zonguldak halkının can ve mal güvenliği için acil tedbirler alınması çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ