Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı’nın da hazır bulunduğu bölgelerindeki atıl durumda görülen Üzülmez Kok Fabrikası’nın karşısında gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, Mithatpaşa ve Karaelmas muhtarlarıyla birlikte bir bütün olarak istişare ettiklerine dikkati çekti.

IMG-20231027-WA0002-1

‘’CHP’LİLER, 400 KİŞİNİN YİYECEĞİ EKMEĞİ ENGELLEDİLER’’

Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor

Muhtar Girgin, şu ifadeleri kullandı:
‘’Üzülmez Kok Fabrikası’nın Baştarla mahallesine kayıtlı olduğunu, çevresindeki 180 dönüm civarında arsanın ise Çınartepe mahallesinin yakınındaki Asma mahallesinin sınırları içinde yer aldığına işaret eden Girgin, şöyle konuştu:
‘’Burası Asma mahallesine ait 180 dönüm civarında arazisi olan bir bölgemiz, daha önce Üzülmez Kok Fabrikası olarak kullanılmış. Önceki valimiz (Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş) tarafından imar çalışması yapılmış buraya, MAKZON diye bir şirket kurulup yaklaşık 400 kişinin istihdamı sağlanacaktı. Burada ERDEMİR (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları), KARDEMİR (Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları) ve TTK’ya (Türkiye Taşkömürü Kurumu) imalat hammadde üretilecek iş yerleri yapılacaktı. İptal edildiğini öğrendiğim MAKZON Projesi şu anda bulunduğumuz bölgemizde hayata geçirilmiş olsaydı, Zonguldak'ta iki asra yaklaşan yer altı madenciliği için milat olacaktı. CHP’liler, 400 kişinin yiyeceği ekmeği engellediler.’’

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ