Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verileri ve ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli ve Memur Zamları Belli Oldu

Haziran ayı enflasyonunun beklentilerin altında gerçekleştiğini belirten Erdoğan, bu doğrultuda kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde toplamda yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında da yüzde 24,73 artış yapıldığını açıkladı.

Asgari Ücret ve Para Politikası

Erdoğan, asgari ücret konusunda yapılan tartışmalara da değindi ve gelecek dönemde para politikasında atılacak adımların temmuz ve ağustos ayları enflasyon rakamlarına göre şekillenebileceğini söyledi.

Zonguldak dahil 28 ildeki milyonlarca vatandaşa TOKİ'den fırsat! Zonguldak dahil 28 ildeki milyonlarca vatandaşa TOKİ'den fırsat!

Ekonomik İyileşme ve Güçlü Siyasi İrade

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin olarak "Geçen sene dezenflasyona geçiş için bir süre öngörmüştük. Para politikasının etkili olması zaman alıyor. Bugün itibariyle dış denge kaygısı ortadan kalktı, risk primimiz düşüyor, faizler geriliyor ve ekonomideki iyileşme süreci devam ediyor" şeklinde konuştu.

Enflasyonun Kalıcı Olarak Tek Haneye İndirilmesi Hedefi

Erdoğan, en büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın kalıcı refah seviyesini artırmak için enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek önem taşıyor. Bu süreci sabırla ve güçlü bir siyasi iradeyle yönetiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gelecek Beklentiler ve Ekonomik Program

Cumhurbaşkanı, ekonomik programlarının başlangıçta eleştirilere maruz kaldığını ancak başarıyla uygulandığını belirterek, "Programımız işliyor ve hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Ekonomideki iyileşme ve sürdürülebilir büyüme için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Editör: Ahmet Furkan Sav