Muhteşem doğası ve deniziyle bilinen Zonguldak’ta yazın kendini göstermesiyle birlikte Haziran ayından itibaren vatandaşlar deniz mevsiminin tadını çıkarmaya hazırlanıyor.

Birbirinden güzel sahilleri ve plajları ile tanınan Zonguldak ili Filyos sahiline ve hatta daha ötesine kadar yaz boyunca her yer denizi seven insanlarla dolup taşar fakat sahillerimiz ne kadar temiz?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı

Enerji santrallarımızın bıraktığı küller başta olmak üzere denizlerimize gelişi güzel attığımız binlerce çöpler ve derelerden denize ulaşan odun gibi pislikler de buna eklendiğinde hırçın kara denizin dalgalarıyla bu güzelim sahillerimizde denize girmek isteyen vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir.

Her yaz mevsimi geldiğinde aynı durumlar tekrar etmekte ancak bir türlü bu pis görüntüler maalesef engellenememektedir. Fotoğrafı konuşturduğumuzda işte Zonguldak’ın sahil kısımlarını gösteren bu fotoğraf ne demek istediğimizi de anlatmaktadır. Ne diyelim bol güneşler yaz boyunca herkese de iyi tatiller. Ne demişler denizler her pisliği temizler.

Haber-Yorum: Mustafa Emen.

Deniz Pisliği

Editör: İrem Karagöz