Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı! Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı!

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, maliyet artışlarına dikkat çekti ve İstanbul'da ekmek fiyatlarının yakın zamanda artabileceğini belirtti.

Maliyetlerdeki Artış Endişe Verici

Cihan Kolivar, girdi maliyetlerindeki yükselişi vurgulayarak, İstanbul'da ekmek fiyatlarının önümüzdeki haftalarda artabileceğini dile getirdi. Kiraların yüksek olduğu bölgelerde işletme maliyetlerinin katlanarak arttığını belirten Kolivar, bu durumun fiyatlara da yansıyabileceğine işaret etti.

Farklı Semtlerde Fiyat Farklılıkları

Semtlere göre farklılık göstermekle birlikte, ekmek fiyatlarının 12.5 liradan başlayarak 15 liraya kadar çıkabileceğini ifade eden Kolivar, bu durumun İstanbul genelinde geçerli olabileceğini aktardı.

Ruhsatsız Çalışan Fırınlar Sorunu

İstanbul'da ruhsatsız çalışan 500'den fazla fırın olduğunu belirten Kolivar, bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan alınması gereken izinle ilgili kararın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, Danıştay'a başvurduklarını açıkladı.

Nöbetçi Fırın Önerisi

Kolivar, İstanbul'da nöbetçi fırın sisteminin uygulanmasını önerdi. Buna göre bir mahalledeki fırınlardan bir kısmının nöbetçi olması durumunda çalışanların dinlenebileceğini ve tatil günlerinde iş yerlerinin dezenfekte edilebileceğini belirtti.

Çalışma Şartlarına İlişkin Sıkıntılar

Çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çeken Kolivar, işçi bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Cumartesi, pazar ve bayram tatili gibi dinlenme günlerinin olmadığını belirten Kolivar, çalışma saatlerinin uzunluğunu ve maaşların yetersizliğini vurgulayarak, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Son Dakika Haber 

Gündem Haberleri