Zonguldak'ta yaşayan 63 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Bayramusta, lise yıllarında başladığı antika eşya merakını 46 yıl boyunca sürdürdü. Özellikle at eyerleri üzerine olan merakıyla başladığı koleksiyonculuk serüveninde, zamanla 50 ila 100 yıl arasında değişen antika eşyaları da biriktirdi. Devrek ilçesinde yaşayan Bayramusta, babasından istediği at eyerinin yanı sıra bulduğu diğer antika eşyaları da evinde biriktirmeye başladı.

Aw192707 01 (1)

Gelik Madencilik'ten açıklama! Gelik Madencilik'ten açıklama!

A W192707 04

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ADIM ATTI

Sonunda emekli olduktan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için bir dükkan açmaya karar veren Bayramusta, topladığı antika eşyaları sergilemek üzere dükkânını açtı. Dükkanda eski halılar, kilimler, dokuma bezler, ibrikler gibi çeşitli antika eşyalar bulunuyor.

Bayramusta, "Dükkanı açalı 2,5 yıl oldu. Fakat lise yıllarından itibaren antika eşyalara ilgim vardı. Evde yer kalmadı. Eşim de depoya koymamız gerektiğini söyledi. Emekli olunca belki bir dükkan açarım dedim çünkü depom yoktu. Burayı açtım. Evdeki ürünleri buraya taşıdım. Ufak tefek şeyler toplayarak başladım. At eyerlerine ilgim vardı. Babam ormancıydı, bizim atımız vardı. Emekli olduktan sonra atı sattı. Eyeri vermek zorunda kaldı. Ondan sonra köylerde at eyeri aramaya başladım. Birkaç tane buldum. Onunla beraber eski süs eşyaları, mezatlara katılıyorum. Bu eşyaları biriktirdim, topladım. Burada 80 ila 100 senelik eşyalar var. 1900'lü yıllarının başından itibaren tarihlendirebiliriz. Burada eski ibrikler var. İbriklerin üzerinde tarihler yazıyor. Eski kilimler var. Eski halılar var. Dokuma bezler var en az 70-80 yıllık. Askere gitmeden elimde birkaç şey biriktirdim. 46 yıl önceden biriktirmeye başladım. Şu anda gelen ürünleri alıyorum. Kayıt yapıyorum ve sergiliyorum." şeklinde konuştu.

A W192707 03