Karabük Belediyesi, emeklileri sevindirecek bir karara imza atarak, kentteki emeklilere toplu taşıma ve su kullanımında ücretsiz hizmet sağlayacak. Belediye Başkanı Rafet Vergili, geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile emeklilere yönelik bu olumlu gelişmeyi açıklamıştı.

Belediye Meclisi Kararı Onayladı

Kararın yürürlüğe girmesi için belediye meclisi olağan üstü toplandı ve emeklilere ücretsiz toplu taşıma ile su kullanımı hakkı tanıyan kararı onayladı. Bu adım, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Kamil Altun’dan saldırı açıklaması! Kamil Altun’dan saldırı açıklaması!

 Belediye İşçilerine Büyük Zam

Öte yandan, Safranbolu ilçesinde Belediye İş Sendikası ile Safranbolu Belediyesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 87 oranında zam yapıldı. Bu kararla birlikte, en düşük işçi maaşı 25 bin TL'ye yükseltildi.

"Ekonomik Krize Karşı Çalışıyoruz"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yapılan zamla ilgili yaptığı açıklamada, ekonomik krizin her kesimi etkilediğini belirterek, belediye personelinin bir nebze olsun rahatlayabilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Bu adımın, belediye çalışanlarının maddi durumlarına olumlu bir etki yapması bekleniyor.

Türkiye’nin en fazla emeklisinin yaşadığı Zonguldak’taki emekli de aynı hizmetten yararlanabilecek mi? Komşu il Karabük’teki bu hizmet Zonguldaklı emeklileri imrendirdi.

İHA