Belediye meclisinde görüşülen imar planına yapılan itirazlarla ilgili açıklamalarda bulunan Birkan, planlamada yaşanan yanlışları düzeltme amacıyla belediye başkanlığına talip olduğunu belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerle adaylık sürecini sürdüren Fırat Birkan, Zonguldak Briç Spor Kulübü Derneği ziyaretinde belediyenin yaptığı imar planına yapılan 3 bin civarındaki itirazın, paydaşları ve halkı planlamaya dahil etmemenin bir sonucu olduğunu ifade etti. Birkan, planlamada yaşanan yanlışları düzeltmek ve Zonguldak'ı daha iyi bir geleceğe taşımak amacıyla belediye başkanlığına talip olduğunu dile getirdi.

"BEN DEĞİL, BİZ YAPACAĞIZ"

Birkan, plan ve proje çalışmalarına hız verdiklerini ve parti ön seçimi öncesi üyelerle bir araya gelerek yönetim planını anlattıklarını söyledi. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarına yapılan ziyaretlerin devam edeceğini ifade eden Birkan, "Muhtarlarımızla görüşüyoruz, uzun süredir sivil toplum kuruluşlarını geziyoruz, pazarda geziyoruz. Halktan gelen geri dönüşlerle hazırladığımız eylem planımız var. Ekibimiz çalışıyor. Biz hep şunu söyledik: 'Ben değil, biz yapacağız.' Bu yola çıktığımız ilk gün ne dediysek bugün de aynı şeyi diyorum." şeklinde konuştu.

"HER ŞEYDEN ÖNCE PLANLAMA"

İmar planına yapılan itirazların önemli olduğunu vurgulayan Birkan, planlamada yaşanan yanlışlıkların farkında olduklarını ve bunları düzeltme konusunda bilgi sahibi olduklarını belirtti. Birkan, "Her şeyden önce planlama çok önemli. Bir şehri veya beldeyi iyi yönetmek, doğru planlamadan geçiyor. Doğru planlama yaparsanız, her şey onun üzerine kuruluyor ve doğru yürüyüşlerle gidiyorsunuz." dedi.

Gençlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu projesine Zonguldak, Bartın ve Karabük de ekleniyor! Gençlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu projesine Zonguldak, Bartın ve Karabük de ekleniyor!

Adaylık sürecinde oluşturdukları eylem planını projelendirmeye başladıklarını ifade eden Birkan, partililer ve halkın taleplerini dikkate alarak birlikte hareket edeceklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: Aybüke Ünal