Cumhuriyet Halk Partisinde delege seçimlerinin ardında başlayan kongre süreci devam ediyor. Bugün Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılacak kogre ile başkan ve yönetim belirlenecek. 

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında... Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında...

Kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuz Yılmaz  ve Eylem Ertuğ Ertuğrul da katıldı.

 CHP Ereğli Kongresinde yarışacakadaylar; Ali Kocamanoğlu, Uğur Likoğlu ve Osman Yeniköy.

HALİL POSBIYIK'IN FAKTÖRÜ...

CHP Ereğli ilçe Başkanlığı seçimi Ereğli Belediye başkanlığı seçiminde adayı da belirleme açısından ölçü olacak. Aylardır delege çalışmalarında bulunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Osman Yeniköy'ü desteklediği ifade edilirken sonuçlara göre başkanlık adayı durumu netleşecek. 

KONGRE SÜRECİNDEN KULİS...

 Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü Kongresi öncesi başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Belediye Meclis Üyesi Osman Yeniköy, meclis üyeliğinden etti.

Osman Yeniköy’ün istifa dilekçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın onayıyla İlçe Seçim Kurulu’na bildirildi.

Osman Yeniköy’den boşalan koltuğa yedekten Ergün Düzgün'ün geleceği öğrenildi.

Öte yandan CHP İlçe Başkanlığına CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Uğur Likoğlu'da talip olduğunu açıklarken, başkanlığa aday olan kişi sayısı 3'e yükseldi. 

Bilindği gibi, Osman Yeniköy'ün ardından CHP'nin Kdz. Ereğli İlçe Örgütü'nün mevcut yönetiminde bulunan Ali Kocamanoğlu'da adaylığını açıklamıştı.

Uğur Likoğlu03 Ağustos 2023 Perşembe günü parti bibasında saat 12:30'da İlçe Başkanlığını adaylığını açıklayacağını duyurdu. 

Mahallelerdeki delege seçimlerini kaybeden beyaz listenin adayı olarak Ali Kocamanoğlu ismi belirlenirken, mavi listede Halil Posbıyık'ı destek olduğu vurgulanan Osman Yeniköy'ün mahalle delegelerinin çoğunluğunu aldığı ifade ediliyor. 

Yaptığı açıklamalarla özgüveni yüksek bir profil çizen Ali Kocamanoğlu'nu CHP Zonguldak Milletvekili Op.Dr. Eylem Ertuğrul'un adayı olarak lanse ediliyor.