Özellikle bazı sektörlerde çi açığı 1 milyonu aşmış durumda. Emek yoğunluğu yüksek ve maaşları 120 bin TL’yi bulan bazı mesleklerde işçi bulunamıyor.

Fransa'da hükümet "Fransız" kaldı! Fransa'da neler oluyor? Fransa'da hükümet "Fransız" kaldı! Fransa'da neler oluyor?

Gençler Masabaşı İşlere Yöneliyor, İşveren Çaresiz
Son yıllarda gençlerin daha çok masabaşı işlere yönelmesiyle birlikte, tarlada çalışacak, inşaatta emeğini harcayacak ya da hayvancılık sektöründe görev alacak işçiler bulmak gittikçe zorlaşmış durumda. İşverenler, çözüm için hükümetin kapısını çalarken, "ithal işçi" talebini dile getirdi.

İthal İşçi Talebi Hükümetin Masasında
İşverenlerin, işçi açığını çözmek için İçişleri ve Çalışma Bakanlıkları’na yaptığı ithal işçi talebi, hükümetin gündeminde. Bakanlıkların, bu talebi değerlendirmeye alırken, bazı sektörlerde işgücü ithalatının şimdiden başladığı belirtildi.

İşçi İhtiyacı Devam Ediyor: Yüksek Maaşlara Rağmen Eleman Bulunamıyor
Sanayi, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde işçi açığı hızla büyürken, maaşlar da oldukça yüksek. Örneğin bir kepçe operatörünün maaşı 120 bin TL’yi aşarken, kalıp-demir-alçı ustalarının maaşları ise 80 bin TL’yi buluyor. Buna rağmen, işverenler personel bulmakta zorlanıyor.

Vatandaşlardan Tepkiler Yükseliyor: "İthal İşçi Mantıksız"
Sokakta, "O kadar işsiz genç varken ithal işçi talebi mantıksız" diyen vatandaşlar, çözümün gençlerin iş gücü olarak yetiştirilmesinde olduğunu savunuyor. İthal işçi talebinin hangi sektörlerde uygulanacağı ise merak konusu.

Gündem Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi