Olay, 22 Ocak'ta Kastamonu’nun Hanönü ilçesi Akçasu köyünde meydana geldi. JASAT dedektifleri, yapılan dolandırıcılık olayına müdahale etmek üzere harekete geçti.

JANDARMA KILIĞINA GİRİP EVDEKİ ALTINLARI ALDILAR

Bir vatandaşın evine giden ve kendilerini jandarma personeli olarak tanıtan şahıslar, ev sahibine babasının kimlik kartını bulduklarını ve kartın hırsızlık olayında kullanıldığını iddia ettiler. Altınlarının kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, 1 adet altın set, 6 adet bilezik, 1 adet bileklik, 1 adet çeyrek altın, 1 adet yarım altın ve 6 bin TL parayı vatandaştan aldılar.

Jasat Dedektifleri, Jandarma Kılığına Giren Dolandırıcıları Yakaladı! (1)

BİLİNÇLİ VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Kıbrıs Gazisine Kamyon Çarptı! Son Yolculuğuna Uğurlandı Kıbrıs Gazisine Kamyon Çarptı! Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dolandırıldığını anlayan vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine JASAT dedektifleri, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte operasyon başlattı.

JASAT dedektifleri, E.S., E.P. ve T.Y.F.A. adlı şüphelileri Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Düzce’de yakaladı. Şüphelilere ait araç ve ikametlerde yapılan aramada, dolandırılan vatandaştan alınan para ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Jasat Dedektifleri, Jandarma Kılığına Giren Dolandırıcıları Yakaladı! (2)

Ele geçirilen ziynet eşyaları ve paralar, mağdur vatandaşa teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

JASAT dedektifleri ve güvenlik birimleri, vatandaşları dolandırıcılara karşı bilinçlendirme ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İHA