Bolu'da kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla At Yaylası bölgesinde tellere çevrili alanlarda yıkım işlemi gerçekleştirildi. Ancak, bu müdahaleye vatandaşların tepkisi oldu.

Paşaköy, Civril, Kızılağıl, Kılıçarslan, Kürkçüler, Karamanlı ve Ağaççılar köylerinin yaylası olan At Yaylası'nda devlet arazilerinin telle çevrili olduğu ihbarı üzerine Bolu Valiliği'nin talimatıyla ekipler harekete geçti. Yaklaşık 100 dekara yakın alanda yapılan tespitler sonucunda Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tel ve çitle çevrili olan alanlara müdahale etti. Jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, kepçe yardımıyla kaçak yapılar tek tek yıkıldı.

A W204766 01

Yıkım operasyonu sırasında, yaylalarda bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, ekonomik zarara uğramamak için kendi tellerini kendileri sökerken, diğerleri ekipler tarafından uyarıldıktan sonra tellerini söktü.

A W204766 02

2 yaşındaki çocuk ikinci kattan aşağı düştü! 2 yaşındaki çocuk ikinci kattan aşağı düştü!

Operasyon sırasında konuşan vatandaşlardan Tahsin Türk, "Kendimiz söküyoruz. Yazık günah, ziyan olmasın" ifadelerini kullandı. Bu tepkiler, yapılan müdahalenin toplum içerisinde nasıl algılandığını gösteriyor.

A W204766 03

İHA

Bolu Haberleri

Editör: Aybüke Ünal