Karabük Üniversitesi (KBÜ)’de okumaya gelen Afrikalı öğrencilerin son zamanlarda artış gösterdiğini ve Türk öğrencilere özellikle de kadın öğrencilere çok zor anlar yaşattığı iddia edildi.

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu'da FETÖ operasyonu! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu'da FETÖ operasyonu!

İddiaya göre, 2019 yılından bu zaman kadar kalabalıklaşan Afrikalı öğrenciler, genellikle üniversite öğrencilerinin bulunduğu “Yağmur Park” olarak bilinen bölgede, kadın öğrencilere tacizlerde bulunuyor ve yalnız dolaşan erkek öğrencilere de kalabalık gruplar halinde tehditler savuruyor.

İddialar bununla da sınırlı değil.

Bazı yabancı uyruklu öğrencilerin, terör eylemlerinde bulundukları ve buna hiçbir yöneticinin de karşı çıkmadığı yönünde şikayetler de son zamanlarda oldukça arttı.

Öte yandan, Afrikalı öğrencilerin bir araya gelerek kiraya çıktıkları konutlarda da komşulara oldukça zor zamanlar yaşattıkları söyleniyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ)'de okuyan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrencilerin kendilerine yaşattıkları zor anları beka sorunu olarak adlandırırken, ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce yaşanan bu durumların önüne geçmesini istiyor.

HABER: Emre Sezer