Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 50 öğrenci topluluğu, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen bir çalıştayda bir araya gelerek yetkinliklerini geliştirmenin yollarını tartıştı. Bu önemli etkinliğin koordinatörlüğünü, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlilerinden Genç Yeşilay Topluluğu Akademik Danışmanı olan Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu üstlendi.

Kastamonu Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi (1)

ÇALIŞTAYIN AÇILIŞI VE HEDEFLERİ

İletişim Fakültesi salonlarında gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Mücahit Muslu, öğrencilere topluluklar aracılığıyla faydalı projeler ortaya çıkmasını temenni etti. Ayrıca Muslu, öğrenci topluluklarının aktif ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmalarını sağlamak için neler yapılabileceğine dair önemli konuların ele alınacağını belirtti.

Kastamonu Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi (8)

PROJE DESTEKLERİ VE GENÇLİK MERKEZİ BİLGİLENDİRMESİ

Dengesini kaybeden kadın ağır yaralandı! Dengesini kaybeden kadın ağır yaralandı!

Öğrenci topluluklarına yönelik proje destekleri ve gençlik merkezi hakkında bilgi veren Muslu, öğrencilere sosyal sorumluluk projeleri üretimi ve yönetimi konusunda önemli ipuçları verdi. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) Uzmanı Aynur Varol ise SKS'nin öğrencilere ve öğrenci topluluklarına sunduğu imkanları detaylı bir şekilde anlattı.

Kastamonu Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi (6)

TOPLULUK BAŞKANLARI VE ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

Çalıştayın ana bölümünde ise topluluk başkanları, öğrenci topluluklarının etkin iç işleyişi ve sürdürülebilirliği, yönetim kadrosu yetkinlik geliştirme, topluluklar arası iletişim, etkileşim ve görünürlük, etkin faaliyet üretimi, üniversite fiziki imkanlarının kullanımı ve kurum dışı imkanların kullanımı gibi konularda 6 farklı masada toplam 3 saat boyunca detaylı tartışmalar yürüttü.

Kastamonu Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi (3)

ÖNERİ RAPORLARI VE ÇALIŞTAYIN SONUÇLARI

Çalıştayın sonunda, masalara göre hazırlanan öneri raporları genel kurulda sunularak katılımcılardan öneri ve eleştiriler alındı. Elde edilen tüm öneriler toplandı ve rapor haline getirilecek. Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları, bu çalıştay sayesinde daha etkili ve verimli bir şekilde faaliyet gösterme yolunda önemli adımlar atma fırsatı buldu.

HABER MERKEZİ