20 seneden beri yapılan tüm seçimlerde AK Parti’ye karşı sürekli yenilen ve başarısızlığa uğrayan CHP 31 Mart yerel seçimlerinde öylesine büyük bir başarıya imza attı ki herkesi ters köşeye yatırdı.

Böyle bir sonucun elbette gelen sinyalleri vardı doğal olarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar vatandaşların büyük bir bölümünün geçim şartları ve korkutucu enflasyon altında ezilmesi sandıkta adeta bomba gibi patlayarak CHP birinci parti oldu.

Zonguldak’ta da aynı başarıyı yakalayan CHP seçimler öncesinde ilk defa ön seçim kararı alarak 7 tane aday adayı kozlarını paylaştı ve bu aday adaylarından galip çıkan Tahsin Erdem oldu. Sandıktan çıkan sonuçlara bakıldığında Tahsin Erdem AK Parti’li rakibi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a karşı adeta kanatlanıp uçarak 10 bine yakın bir farkla Zonguldak’ın yeni Belediye Başkanı oldu.

Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak? Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak?

Bu gelen başarıya bakıldığında CHP adayları arasındaki birlik ve beraberliğin de etkisi çok oldu. Ön seçimden sonra tüm adaylar bir araya gelerek Tahsin Erdem’in yanında saf tutarak Zonguldak kamuoyuna da işte fotoğraftaki gibi “Biriz beraberiz” mesajı verdiler. Çıkan sonuç ise CHP’nin zaferiyle sandığa yansıdı. Bu fotoğraf çok şeyi anlatır türdendi. Ne dersiniz?

Haber-foto-Yorum: Mustafa Emen

Chp Adaylari-1

Editör: İrem Karagöz