Bartın'da 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için muhtarlık bölgesi askı listeleri, mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkarıldı. Ancak, listede ismi bulunmayan veya bilgilerinde eksiklik tespit eden vatandaşların 17 Ocak'a kadar başvurmaları gerekiyor.

Seçimde kullanılacak olan muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak tarihine kadar askıda kalacak. Listelerde ismi çıkmayan veya bilgilerinde eksiklik bulunan Bartınlı seçmenler, bu süre zarfında Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaat etmeleri gerekiyor.

Bartın Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, muhtarlık bölgesi askı listelerine itiraz edilebileceği belirtilirken, başvuru sırasında oturulan eve ait elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerin ibraz edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem dolayısıyla afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde kayıtlı olan ve askı listesinde yanlışlık, eksiklik veya ismi bulunmayan seçmenlerin, ilgili Nüfus Müdürlüğüne başvurarak, belge aranmaksızın tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunu, varsa ekleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim etmeleri gerektiği ifade edildi.

O ilçede skandal! Yeniden sandık başına gidilecek... O ilçede skandal! Yeniden sandık başına gidilecek...

Listede ismi bulunmayan veya bilgilerinde eksiklik tespit eden Bartınlı vatandaşların, belirtilen süre içinde gerekli başvurularını yapmaları önem arz ediyor.