Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, “Bir ayağı geçmişte duran eğitimin diğer ayağı, insanlığın geleceğine ufuklar açan bir kapıdır” dedi.
Müdür Bozkan, müdürlüklerinin koordinasyonunda Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi il koordinatörlüğünde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi, Cengiz Aytmatov İl Paneli"nin açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Sami Güçlü’nün öncülüğünde Sakarya’da küçük bir ekiple başlayan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetinin dalga dalga büyüyerek gençlerin millete ait değerlerle bezenmesine yardımcı bir faaliyet olarak Zonguldak’ta da sağlam temeller üzerinde yürümesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.58 (3)

“Bir ayağı geçmişte duran eğitimin diğer ayağı, insanlığın geleceğine ufuklar açan bir kapıdır”

“İstiklalden istikbale kadim medeniyetimizin entelektüel alanına katkı yapan yazar okumaları, değerler dünyamızın tahribatını engelleyici bir rol üstlenmektedir” diyen Müdür Bozkan, şunları kaydetti:
“Sayın bakanımıza şehrimizi teşriflerinden dolayı şükranlarımla sözlerime başlamak isterim. Bir ayağı geçmişte duran eğitimin diğer ayağı, insanlığın geleceğine ufuklar açan bir kapıdır. Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası ve sınırları çok daha geniş olan gönül coğrafyamızın zenginliklerinden biri de örnek alınacak, gençlerimize yol gösterecek yazarlarımızın varlığıdır.”

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.58 (2)

“Cengiz Aytmatov tüm dünyaya mal olmuş, Türk edebiyatının en önemli değerlerinden biridir”

Akademisyenden Tahsin Erdem’e büyük tepki! Akademisyenden Tahsin Erdem’e büyük tepki!

Müdür Bozkan, şöyle devam etti:
“Bugün öğrencilerimizin eserlerinden hareketle ele alacağı Cengiz Aytmatov, tüm dünyaya mal olmuş, Türk edebiyatının da en önemli değerlerinden biridir. Öğrencilerimiz, Anadolu Mektebi ile Cengiz Aytmatov gibi kültürümüzü kelimelerle yoğuran yazarlarımızı okuyarak çalışkan, terbiyeli, ahlaklı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu belirlemiş olduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ modelinde de ifadesini bulan ‘Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyerek’ kendini yetiştirme fırsatı bulmaktadır.
Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in, oku ifadesiyle başlayan bir medeniyetin mensupları olarak okumanın öneminin farkında olmalıyız. Ecdadımız binlerce yıldır bu topraklarda yeşerttiği büyük medeniyetle varlığını sürdürmüş ve okuyarak, gelişerek cihanın nizamını şekillendirmeyi başarmıştır.
Bugün burada çok önemli bir yazar okuma faliyeti olan Anadolu Mektebi şemsiyesi altında buluşuyoruz.”

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.58 (1)

“Anadolu, medeniyetlerin beşiğidir”

Müdür Bozkan, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Anadolu, medeniyetlerin beşiğidir. Anadolu, başlı başına bir mekteptir. Gençlerimiz, Anadolu mektebi okumaları ile Anadolu ilminin, irfanının ortaya konduğu eserleri okuyarak Kadim Türk kültürü ve İslam medeniyetinin nüvelerini tanıyarak bizi biz yapan değerleri fark edecek, dünyanın yeniden şekillendiği çağımızda kültürümüzün sağlam temeller üzerinde inşasına katkıda bulunacaklardır.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.58
Anadolu Mektebi’nin mimarı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Sayın Sami Güçlü bakanımıza, gönüllü olarak okuma faaliyetlerine katılan, gayretli çalışmalarıyla geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, ahlak ve değerler dünyamızı gençlerimize aktarmada en büyük görevi üstlenen siz değerli öğretmenlerimize ve salonumuzu teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın bakanım; destek ve himayelerinizde yürütülmekte olan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarlarımızı, çocuklarımızın, gençlerimizin bu proje dahilinde okuyup, değerlendirip burada da sunma cesareti göstermelerini kıymetli buluyoruz.
Değerlerimize sahip çıkan sevgili gençlerimizle bu projede olduğu gibi daha nice güzel projeleri hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Panelimizin, ilimize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.57 (3)

Eski bakan da öğrencilerden beklentilerini paylaştı

Bu arada panelin sonunda Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Sami Güçlü de Anadolu Mektebinin amaçlarından, muhtevasından ve beklentilerinden bahsederek Anadolu Mektebi proje sürecinde neler yapıldığını, niçin yapıldığını, nasıl yapıldığını, esas gayenin Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak öğrencilere ulaşmak olduğunu, sorumluluk duygusuna sahip, kültürlü, bilgili, mesleğini iyi yapan insan profiline ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Güçlü, ayrıca Anadolu Mektebi öğrencilerinin sahip olduğu değerlerden bahsederek öğrencilerden bu yöndeki beklentilerini paylaştı.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.57 (3)

Değerlendirmede bulundular, ödüller takdim edildi

Diğer yandan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sayın Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Osman Arıcan da değerlendirme konuşmalarını yaptı, danışman öğretmenlerle panelist öğrencilere de ödülleri takdim edildi.
 
Panele katılanlar

ZBEÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yücel Namal, ZBEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hikmetullah Ertaş, okul müdürleri, öğretmen ve Anadolu Mektebi öğrencileri katıldılar.
Öte yandan programda; Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri de panelist olarak yer aldılar. 

HABER: ORHAN AKYÜZ

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.57 (2)

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.02.57 (1)