Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs Ayı birinci birleşimi bugün Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem yönetiminde belediye nikah salonunda yapıldı.

Meclisin dördüncü maddesinde,  04-Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 26.04.2024 tarihli ve 102866 sayılı, Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların (B) bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşüldü.

Ancak madde de tartışma çıktı.  AK Parti meclis üyesi Şendoğan Karataş, “Sorun nerede. Emekli vatandaşların ucuz su kullanması. O gün buradaki otururken ayrı burada otururken ayrı mı oluyor. Siz o dönemde daha rahat söylüyordunuz. Ama vay bunu yapamadınız demeyin. Şimdi yapın vatandaş ucuz su kullansın”dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ise, “Diyaloğun buraya geldiğini bildiğim için bu noktaya gelmemesi için oylatalım dedim. Meclisi işkal etmeyelim. Polemiği meğeli siz veriyorsunuz. Lütfen ben dizi ciddiyete davet ediyorum. Önerinizi yazılı verin. Ortada hiç bir şey yokken buna meğil verdim”dedi.

Ardından yaşanan tartışma sonrasında madde oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Maddenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından AK Parti cephesi büyük şaşkınlık yaşadı.

İncivez’de fuhuş ihbarı! İncivez’de fuhuş ihbarı!

Emre Can Bayram