AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı:
DSİ’nin (Devlet Su İşleri) ilimizdeki yatırım programında yer alan projelerin toplam miktarı 7.2 milyar lira, 2024’de ayrılan 1.7 milyar lira ödenekten de yıl içinde yaklaşık 360 milyon lira civarında iş yapılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, emeğin başkenti Kömür kent olarak bilinen Zonguldak’taki ziyaretleri sırasında araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün, “Zonguldak’ta DSİ’nin yatırımlarının hummalı olarak sürdürüldüğünü, özellikle sağanak yağmurlardan dolayı taşkın korkusu endişesine yol açan şehir merkezinden geçen derenin ıslah edilmesinin ise vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını gözlemlemekteyiz. DSİ’nin ilimizde ne gibi yatırımları hayata geçiriliyor, bu konuda bilgilendirmede bulunabilir misiniz?” şeklindeki sorusunu içtenlikle bir bir en ince ayrıntılarıyla yanıtladı.

Whatsapp Image 2024 05 07 At 22.17.48 (2)

Milletvekili Avcı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’deki tüm su kaynaklarının plânlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu merkez yönetim bütçesine tabii özel bütçeli kuruluş olduğuna dikkati çekti.

DSİ’NİN ZONGULDAK’TAKİ DEVAM EDEN YATIRIM PROJELERİ
“Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’mizin Genel Başkanımız Saygıdeğer Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin liderliğinde hummalı şekilde aralıksız sürdürülen yatırımlarla ülkemiz adeta şantiye haline gelmiştir” diyen Milletvekili Avcı, Zonguldak’ın il genelinde halihazırda devam eden projeleri sırasıyla şöyle anlattı:
“Zonguldak’taki Alaplı ilçesi Çayköy, Güller ve Köroğlu ile Mollabey Köyü Karabulak Deresi ile Ereğli ilçesi Armutluca Köyü ikmali, Alaplı ilçesi Koğukavla Deresi ve Kasımlı Köyü, Çaycuma ilçesi Filyos beldesi Öteyüz Deresi, Çaycuma Karapınar Deresi, Çaycuma Perşembe Deresi 2’nci kısım, Zonguldak-Devrek ilçe merkezi Devrek Çayı Islahı, Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesi Devrek Çayı 2’nci kısım, Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesi 1’nci kısım, Devrek ilçesi Çaylarla ve Çengeri Dereleri 2’nci kısım, Devrek ilçesi merkezi Devrek Çayı Islahı 2’nci kısım, Devrek ilçesi Ataköy Karasu Deresi İkmali 2’nci kısım, Ereğli ilçesi Bakırlık Köyü dereleri, Ereğli ilçesi Subaşı Köyü Kızlar Çayı ve Gülüç beldesi Çayı (16.04.2024 tarihinde ihale edildi), Gökçebey ilçesi Agustu Deresi Rehabilitasyonu, Çaycuma ilçesi Nebioğlu Beldesi 5 Nolu Kuru Dere Islahı, Ereğli ilçesi Penceş Deresi Rehabilitasyonu 1’nci kısım, Ereğli ilçesi Penceş Deresi Yukarı Havza Islahı, Ereğli ilçesi Soğanlıyörük Yerleşim Yeri ve Arazileri Yörük Deresi Islah, Ereğli ilçesi Yaraşlıyörük Köyü Kuru Dere 1,2,3 Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı İkmali, Kilimli ilçesi Kilimli Deresi 2’nci kısım, Saltukova beldesi Çorak Deresi Islahı, Kozlu İlçesi Esenköy Ilıksu Deresi, Kozlu  ilçesi Kozlu Deresi 4’ncü kısım, merkez ilçe Acılık Deresi Yukarı Havza Islahı ile Acılık, Kaymak ve Ercek Dereleri Islahı  3’ncü kısım, Beycuma beldesi rehabilitasyonu, Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Zonguldak-Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesi Gelik beldesi ve Cuma Dereleri) projelerinin yatırım işleri aralıksız sürdürülmektedir.”

YATIRIMLAR DURMAKSIZIN
Milletvekili Avcı, şöyle devam etti:
“Zonguldak Filyos Çayı Taşkın Koruma 5. Kısım ve Zonguldak Filyos Çayı Taşkın Koruma 6. Kısım işleri yatırım programında büyük su işi olarak yer almaktadır. Buranın proje bedeli 621 milyon 146 bin lira olup bu yıl ayrılan 150 milyon lira ödenekten yıl içinde 60 milyon 453 bin 806 lirası iş için harcanmıştır.
Diğer taşkın kontrol işlerinde ‘Batı Karadeniz Taşkın Kontrol Tesisleri 1. Merhale’ bünyesinde ödenek temini gerçekleşmektedir.
Zonguldak Filyos Çayı Taşkın Koruma 6. Kısım işi bünyesinde TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Gaz Sahası Tesislerinden itibaren Çaycuma ilçesine kadar Filyos Çayı üzerinde 13,5 kilometrelik güzergahta ıslah çalışması yapılacak olup çalışmalar devam etmektedir. Gerçekleşme ise yüzde 96 seviyesindedir. Burasının da proje bedeli 1 milyar 186 milyon 218 bin lira olup bu yıl ayrılan 350 milyon lira ödenekten yıl içinde 70 milyon 851 bin 200 lirası iş için kullanılmıştır.
Zonguldak Filyos Çayı Taşkın Koruma 5’nci kısım işi bünyesinde Çaycuma ilçesi  merkez köprüsünden Bakacakkadı beldesi köprüsüne kadar Filyos Çayı üzerinde 10 kilometrelik güzergahta ıslah çalışmaları yapılacak olup çalışmalar burada da devam etmektedir. Gerçekleşme oranı yüzde 87 seviyesindedir.
Zonguldak il merkezinde Zonguldak-Merkez Acılık, Kaymak ve Ercek Dereleri Islahı 3’ncü kısım işi devam etmekte olup gerçekleşme yüzde 15 seviyesindedir.
Zonguldak il merkezinde taşkın risklerini en aza indirgemek için Acılık Deresi yukarı havzasında ‘Zonguldak Merkez Acılık Deresi Yukarı Havza Islahı’ işi bünyesinde tersip bentleri yapılacaktır.”

“DSİ’NİN ZONGULDAK’TAKİ YATIRIM MİKTARI 7 MİLYAR 246 MİLYON LİRA 669 BİN LİRADIR”
Milletvekili Avcı, “DSİ’nin ilimizdeki yatırım programında yer alan projelerin toplam miktarı 7 milyar 246 milyon 669 bin 904 liradır, 2024’de yatırımlara ayrılan miktar 1 milyar 788 milyon 710 bin lira, bu yıl içinde şu ana kadar 359 milyon 949 bin 453 lira tutarında iş yapılmıştır. 2023 yılında da ilimizdeki yapılan yatırımın miktarı toplamda 757 milyon 348 bin 745 lira olarak gerçekleştirilmiştir. Hükümetimizin yatırımları ivedilikle sürdürülmektedir, bizler de takip etmekteyiz. Şunu unutmayalım ki devlette devamlılık esastır.  Biz sadece medeniyetimizi ve ecdadımızın kadim Hakk'a ve halka hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talibiz” diye konuştu.

“MARKA YATIRIMLARIMIZ ADETA  KISKANDIRACAK SEVİYEDE”
Milletvekili Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Taşkın kontrol işimiz devam etmekte olup, taşkın kontrol projemiz de yatırım programındadır. Bunun yanı sıra Zonguldak’ımızda derelerimizi daha güvenli hale getirmeye ve olası taşkınlar öncesi bentler temizlenerek tedbirler  alınmaya devam ermektedir. Milletimizin 
refah düzeyini artıran su yapılarını inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunma devam edeceğiz. Marka yatırımlarımız adeta kıskandıracak seviyedir. Zonguldak’ı hak ettiği yatırımlarla büyütmeyi sürdüreceğiz. Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi  (Rabiamız; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Durmak yok; yola, çalışmaya, hizmet ve eser üretmeye devam)’’ dedi.
Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz genelinde olduğu gibi güzide ilimiz Zonguldak’ımız da da 
Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeyi her daim ‘ilke’ edindik, sonsuza dek ‘ilke’ edineceğiz.”

Briç’in şampiyonaları belli oldu! Briç’in şampiyonaları belli oldu!

Whatsapp Image 2024 05 07 At 22.17.48

TEŞEKKÜR ETTİ
Milletvekili Avcı, hükümetlerinin yatırımlarını titizlikle hayata geçmesindeki özverili çalışmalarından dolayı DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Çoşkun Çolak ile beraberindeki çalışanlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

HABER: ORHAN AKYÜZ