Zonguldak’taki Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi Görsel Sanatlar sınıfı öğrencilerinin “Şehrimiz Zonguldak” resim sergisinin açılışına, protokol üyelerinin davet edilmelerine rağmen katılmadıklarını öğrenen vatandaşlar tepki gösterdi.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 17.14.48

Protokol üyelerinden yoksun anlamlı sergi açılışı

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın il oluşunun 100. yılı dolayısıyla Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi Görsel Sanatlar sınıfından 16 öğrencinin akrilik boyayla hazırladıkları 19 eserin yer aldığı bugün (22 Mayıs 2024 Çarşamba) Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde protokol üyelerinin ise katılmadığı serginin açılışı, sınıf öğretmeni Gökçen Çakır ile öğrenciler ve 2 gazi tarafından gerçekleştirildi.

Zonguldak’ı birde tablolarda görmeye davet etti.

Öğretmen Çakır, Zonguldak’ın il oluşunun 100. yılı dolayısıyla kalıcı izli çalışma yapmak için öğrencilerin kentin tarihi yapılarını, mitolojik hikayelerini, doğal güzelliklerini öne çıkaran akrilik boyayla hazırladıkları eserleri, Zonguldak’ı birde tablolarda görmeleri için sanatsever tüm halkı sergilerine davet ettiklerini söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 17.14.48 (1)

“Cıvıl cıvıl öğrencileri üzmeye hakları yok”

Serginin açılışına şahit olan çok sayıda vatandaş da kentin il oluşunun 100. yılı dolayısıyla hazırlanan serginin anlamlı olduğunu belirterek, “Böyle anlamlı bir organizasyonu üstlenen öğrencilerimiz, protokol üyeleri tarafından yalnız bırakılmamalıydı. Geleceğimizin teminatı gördüğümüz bu öğrencilerimizi üzmeye hakları yok. Protokol üyelerinin hiçbir zaman eksik kalmadıkları o açılışları da okuyoruz, görüyoruz. Yazıklar olsun demekten başka içimizden hiçbir şey gelmiyor. Şunu da unutmayalım ki bu sergiyi hazırlayan öğrencilerin öğrenim gördüğü okulun adı da Türkiye’nin siyasetine damga vuran Zonguldak’ın yetiştirdiği mümtaz insan Sayın Köksal Toptan’ın eşinin adının verildiği 
Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi. Bu işin ucu kime ya da kimlere dokunur göreceğiz.”

Whatsapp Image 2024 05 22 At 17.14.49

Titizlikle bilgilendirdiler 

Bu arada sergide yer alan tablolar hakkında vatandaşların sorularını sınıf öğretmeninin yanı sıra öğrencilerin titizlikle bilgilendirdikleri gözlemlendi.

Ömer Selim Alan bayramı hastanede geçirdi! Ömer Selim Alan bayramı hastanede geçirdi!

Sergi 25 Mayıs’a kadar açık

Ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini yazmaları için anı defterinin de oluşturulduğu serginin, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü mesai bitimine kadar açık kalacağı öğrenildi.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 17.14.49 (1)

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal