Gazeteci Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Ankara Bölge Sergisi’nde, Zonguldak’tan 1 öğrenci biyoloji alanında birinciliği, 2 öğrenci de ortak hazırladıkları aynı projenin tarih alanında ikinciliği elde etti.

2E8D8C65 Ec02 4Bd3 8739 3Ac03880243F

“PROJE, BİLİM İNSANLARINI TEŞVİK ETMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ” 

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın destek ve öncülüğünde gerçekleştirilen farklı disiplinlerden gelen pek çok projenin yer aldığı serginin, gençleri bilim ve keşifle buluşturarak yeteneklerini ortaya çıkarmayı, öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgisini ve merakını artırarak geleceğin bilim insanlarını teşvik etmek açısından önem taşıdığına dikkati çekti.

Ddfbd630 Ccf6 493F Ad5F 08E4E692776A

“BİLGİYİ ÜRETENİN BİLGİYİ KULLANANDAN DAHA GÜÇLÜ OLDUĞU VE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ ÇAĞDAYIZ”

Müdür Bozkan, şöyle devam etti:
“Bölge sergisine davet edilen bu projelerin, genç zihinleri cesaretlendirmek, bilimin günlük hayatımızı nasıl etkilediğini göstermek ve ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki başarılarına katkıda bulunmak adına çok değerli olduğu düşüncesindeyim.
Bilgiyi üretenin bilgiyi kullanandan daha güçlü olduğu ve güçlü olmak zorunda olduğumuz bir çağdayız. Bu nedenle, gençlerimizin erken yaşlardan itibaren öğrendikleri bilgiyi kullanarak yeni bilgiler üretmeleri, bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri açısından büyük önem arz etmektedir.

D0484Cdf 0Bff 45Ba 9860 Df6Ffde5991E

TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu tür proje faaliyetleri ve  etkinlikler; gençlerimizin keşfetme tutkusunu ve öğrenmeye olan ilgilerini desteklemekte, toplumda bilimsel, teknolojik ve yenilik faaliyetlerine yönelik farkındalığın ve bilim okuryazarlığının artırılmasına katkı sunmaktadır. Gençlerimizin bilim ve teknoloji ile eğlenerek öğrenilen ortamlarda buluşmasına da zemin hazırlamaktadır. 
Geleceğin liderleri değerli gençlerimize, yaratıcılıklarını sergileyebileceği, keşiflerini paylaşabileceği önemli fırsatlar sunmaktadır.”

92Beeef5 B992 4F4D 9A19 F37D60Ffee2F

“YENİ YÜZYILINDA HEDEFLERİMİZE ULAŞIRKEN, GEÇMİŞTEN GELEN MİRASIMIZ EN ÖNEMLİ REHBERİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR” 

“Unutmayalım ki, toplumumuz ve coğrafyamız yüzyıllar boyunca tarihin seyrini değiştirecek Ali Kuşçu’dan, İbni Sina’dan Aziz Sancar’a pek çok bilim insanı yetiştirmiştir” diyerek konuşmasına devam eden Müdür Bozkan, “Yeni yüzyılında hedeflerimize ulaşırken geçmişten gelen mirasımız en önemli rehberimiz olmaya devam edecektir. 100 yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Benim manevî mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar’ sözleriyle bu proje sergisinin her bir katılımcısı, geleceğin mucitleri, bilim insanları ve liderleri arasında yer alarak gelecekte Türkiye'nin bilim ve teknoloji haritasını şekillendirecek siz sevgili öğrencilerimize, gençlerimize önemli bir mesaj vermektedir.

Fef1Bafa Aee5 4406 861C B4952A6800Fb
Bölge sergisine davet edilen proje sahibi öğrencilerimizi, bilim ve teknoloji alanında gelecekteki liderler olabileceğini, ülkemizin yetiştireceği nitelikli insan kaynağının potansiyel kişileri olabileceklerini var sayıyoruz. Burada elde edecekleri deneyimin, öğrencilerimizin hem kendi kariyeri, hem de ülkemiz için benzersiz bir fırsat olarak görüyoruz. Başarılarının ülke sınırlarımızı aşmasını ve geleceğe ışık tutmasını ümit ediyor ve bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ve gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyılımızı; siz sevgili öğrencilerimizin ve gençlerimizin ülkemiz ve insanlık yararına üreteceği projelerle bilimin, kalkınmanın da yüzyılı yapacağız” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Müdür Bozkan, konuşmasını, projeye destek sağlayanlara teşekkür ederek şöyle tamamladı;

“Geleceğe yönelik umut verici adımlar atmamızı sağlayan öğrencilerimize, gençlerimize önemli fırsatlar sunan bu tür proje çalışmaları ve faaliyetlere destek sağlamalarının yanı sıra koordinatörlük yapan TÜBİTAK'a, TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a, Ankara Bölge Koordinatörümüz Prof. Dr. Sayın Selahiddin Öğülmüş’e, üniversitelerimizden katkı sağlayan tüm akademisyen hocalarımıza, jüri üyelerimize, sergideki projeleri hayata geçirmelerinde öğrencilerimize rehberlik eden değerli danışmanlarımıza, rehber öğretmenlerimize, katılım sağlayan öğrencilerimize ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.
Sayın başkanım, sayın genel müdürüm; sizlerin desteğiyle gençlerimizin bilime olan ilgisi ve merakları artmaya devam edecek, ülkemiz ve insanlık için üretmeye devam edecekler. Bugün güçlüyüz, tüm gayretlerimizin ve umudumuzun kaynağı sevgili gençlerimizle yarınlarda daha güçlü olacağız.”

92618B5A D23D 44Fd Bfdf 23B564C3B023

103 PROJE DAVET EDİLDİ, ZONGULDAKLI ÖĞRENCİLERİN 10 PROJESİ SERGİLENDİ

Ankara Üniversitesi’nde 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen sergiye 10 alandan 103 proje davet edildi, Zonguldak’tan ise ortaokul öğrencilerinin 10 projesi yer aldı.

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Ayşe Eslem Yangın, öğretmeni Burcu Atabey Özdemir danışmanlığında hazırladığı "Doğal Gıda Katkı Maddeleri ile Küflenmeyi Önleyelim" adlı projesiyle Biyoloji alanında bölge birinciliği elde etti.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencilerinden Damla Doğan ve Poyraz Karataş ise öğretmenleri Hakan Yıldırım danışmanlığında hazırladıkları ‘‘Sosyal Bilgiler Dersi İle İlgili Kavramların Masal, Öykü, Şiir, Resim Gibi Etkinliklerle Kalıcı Öğrenimi’’ adlı projeleri ile Tarih alanında bölge ikincisi oldular. 
3Fd734Ff 171A 4Add A815 00A08Fa9D0E7

MÜDÜR BOZKAN TEBRİK ETTİ, BAŞARILAR DİLEDİ

Müdür Bozkan, dereceli öğrencileri ve danışman öğretmeleri tebrik ederek Türkiye finallerinde başarılar diledi.

SERGİYE KATILANLAR

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekçi, akademisyenler, jüri üyeleri, bazı il milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

26E87338 02Bd 4Bbe A277 08E1702B62C9

Tacizden tutuklanmıştı, Sosyete Hasan için karar verildi! Tacizden tutuklanmıştı, Sosyete Hasan için karar verildi!

HABER: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri