14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ile birlikte ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a ilgi arttı.

Sinan Oğan'a karşı iki tarafın da ilgisi bulunmasına karşılık henüz gelen bir teklif olmadığı kendi ağzından öğrenildi. İki ittifak da daha fazla pazarlık masasına oturmak istemezken Sinan Oğan, bu durumda dışarıda kalabileceklerini belirtti.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtladı. Kimi destekleyeceklerinin kesinleşmediğini belirten Oğan, ''Biz ülkemizdeki bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütmek için üzerimize düşen ne varsa elimizden geleni yapacağız. En doğru kararı vermeye çalışacağız. Bunun için de istişareler yapacağız. Vereceğimiz karar Sinan Oğan'ın kararı olmayacak, Ata İttifakı'nın, bize imza verenlerin ve tabanımızın genel kararı olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın."  dedi.

Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı! Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı!

Sinan Oğan, henüz hiç kimse ile görüşme gerçekleştirmediğini belirterek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile görüşmek istemediğini, sadece Cumhurbaşkanı adayları ile görüşeceğini söyledi.

NE ZAMANDAN BERİ TEPKİ OYU OLMUŞ

Sinan Oğan'a oylarının tepki oyu olup olmadığı sorusu soruldu.

Sinan Oğan; "Tepki oyu değil, Türk milliyetçilerinin oyu ne zamandan beri tepki oyu olmuş. Bizim oyumuz, bizim gerçek tabanımız." şeklinde cevapladı

MİLLET İTTİFAKINI ATEŞLER!

Sinan Oğan, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı değerlendirmesi yaptı.

Sinan Oğan, "Bizim oraya gitmemiz o tabanı ateşler, o tabana özgüven ve kazanma hırsı getirir. O yüzden bizim gitmemiz onlar açısından bu çerçevede önemlidir. Diğer taraftan, bizim gitmemiz Cumhur İttifakı açısından ise mutlak çoğunluğu getirir. Güçlü bir hükümet kurulmasına vesile olur. Bu da güçlü Türkiye anlamına gelir." açıklamasında bulundu.

Sandığa gitmeyen seçmeni nasıl ikna edeceğine yönelik soruyu yanıtlayan Oğan, bu aşamada bunun kendi görevi olmadığını belirtti.