İçinde bulunduğumuz fani dünyada ne kötülükler yaşanırken kedi ve köpeğin dostluğu ve zor günde birbirlerine sarılması tüm insanlığa bir örnek niteliğinde.

TTK’dan 43 bin adet ihale! TTK’dan 43 bin adet ihale!

Hani denir ya kedi ve köpek birbirlerine karşı anlaşması zor hayvanlar. Köpek bir kediyi gördüğünde hemen saldırma iç güdüsü ile hareket ederken Kedi ise kendini korumak için köpeğe karşı hemen kamburunu çıkartır ve önlem alır. Amacı ise köpek saldırırsa onu savuşturmak için birkaç pati darbesiyle vurur ve kaçar.

Kedi köpek arasındaki bu tür hadiselere çoğumuz şahit olmuşuzdur ama bazen de bir bakıyorsunuz bu iki sevimli hayvanların dostluğuna şaşırıp kalırız. Bu tür dostluk fotoğraflarını da sosyal medyadan gördüğümüzde insanların birbirlerine karşı düşmanca tavırlarına isyan ederiz. Nasıl bir dünyada yaşamaya başladık deriz.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, gerçekten “Sözün bittiği yer” dedik. Altına yazılan o anlamlı söz ise hepimizi bir kere daha düşünmeye davet eder gibi. Evet iki zıt arkadaş Kedi ve Köpek bir yoğurt kovasına sığıyor da onları milyarlarca insanın yaşadığı koca dünyaya nedense sığdıramıyoruz. Onlar da Allah’ın yarattığı canlar değil mi? Bu bir imtihandır unutmayalım. Haber-Yorum: Mustafa Emen