Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 24. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nin 4-7 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini duyurdu.

Başkan Posbıyık, yerel sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, etkinliklere katkı sunmaları için çağrıda bulundu.

Sanatçılar Sahne Alacak

Festivalin programına göre, Perşembe günü Sazdan Adam ve Yağmur, Cuma günü İrem Derici ve Hakan Altun, Cumartesi günü Simge Sağın ve Kıraç, Pazar günü ise Betül Demir ve Mert Demir sahne alacak.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bir ülke sanatsız yaşayamaz benim gözümde. Sanat bir ülke ve kent için vazgeçilmez unsurlardandır. Müzik, resim, spor toplumun gelişimi için önemli şeylerdir. Belki ekonomik yönden sıkıntı içerisinde olabilirsiniz. Maddi yönden sıkıntılar olabilir ama asla bir bölgenin, kentin, ülkenin kalkınması için asla sanattan vazgeçemezsiniz. Bizde elimizden geldiği kadar Ereğli’de sanat olaylarına her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bu konuda da her taraftan takdir alıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum herkes hissediyor ekonomik yönden sıkıntı durumda. Tüzel kişilikler de sıkıntılı durumda. Belediyelerde sıkıntılı durumda. Ben yeni seçilen Belediye Başkanlarına Allah kolaylık versin diyorum. Ama biz asla Ereğli olarak sanattan vazgeçmiyoruz. Belediyeye yük olmadan buradaki imkanı olan insanlarla, bağışlarla bunu yapıyoruz. Bize destek olan iş insanlarına, müteahhitlere, Erdemir’e hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. 23 yıldır yaptığımız bu festival benim festivalim değil. Her zaman söylediğim gibi Ereğli halkının festivali. Bu yıl yine hep birlikte sizlerinde katkısıyla 24. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’ni en iyi şekilde yapacağız.”

Kütüphane var, kitap yok! Kütüphane var, kitap yok!

HABER MERKEZİ

Ereğli Haberleri