Merkeze bağlı İncivez Mahallesi Üniversite Caddesi’nde bulunan bir çok işletmeci aynı durumdan şikayet ediyor. Caddenin karanlık olmasından dolayı ışıklandırılmasını isteyen esnaflar diğer yandan öğrencilerin güvenliğinin olmadığını da iddia ettiler. 

Zonguldak'ta Ak Parti il başkanın oğlunun öldüğü kazada şok gelişme! Zonguldak'ta Ak Parti il başkanın oğlunun öldüğü kazada şok gelişme!

ESNAFIN GELİR KAPISI KAPANACAK 
Üniversitede öğrenim gören bir çok öğrencinin okullarının dışında daha merkezi ve kendilerini güvende hissettikleri alanları tercih ettiklerini belirten esnaflar, “Biz yıllardır burada işletmecilik yapıyoruz. Ancak öğrenci haricinde rahatsız edici boyuttaki insanların gelmesi açıkçası öğrenciyi korkutuyor. Ayrıca caddenin ışığının yetersiz oluşu ve karanlık olmasından dolayı yürümekte güçlük çekiliyor. Araçların yüksek sesle müzik yayını yapmaları ve genç kızları rahatsız etmeleri öğrenciyi adeta buradan kaçırıyor. Hal böyleyken öğrenci daha merkezi alanlara giderek kendini güvende hissediyor. Yeri geliyor biz ücretsiz sıcak çorba ikramı yapmamıza rağmen öğrenci korkudan caddeye gelemiyor. Biz caddeye ışıklandırmadan çok bir güvenlik noktası talep ediyoruz. Bu bölgenin acilen gözetilmesini istiyoruz. Eğer böyle devam ederse esnafın gelir kapısı kapanacak.”