Üniversite öğrencilerine vergisiz bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar verileceğinin azıklanılmasının ardından gözler bugün yapılacak kabineye çevrildi. 

Merkez Bankası'ndan rekor zarar! Merkez Bankası'ndan rekor zarar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. 

Erdoğan, “Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözlerin ülkemizin ve küresel ekonominin şartların da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yükseköğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 gigabayt internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. İnşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Nihai çalışmaya göre inşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız” demişti. 

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI ŞARTLARI NELER OLACAK?
Cep telefonunda ve bilgisayarda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

Öğrencilere vergisiz telefon, tablet ve bilgisayar satışı şartları henüz açıklanmadı. Kabine Toplantısı sonrası başvuru şartlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

ÖĞRENCİLERİN GÖZLERİ BUGÜNKÜ KABİNEDE...

Bugün toplanan kabinede şartların ve sürecin netleşmesi bekleniyor. Açıklamanın ardından hangi marka telefon ve bilgisayar alınabileceği de açıklanacağı ifade edildi. 

iPhone hayali kuranlar...

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğrencilere vergisiz telefon verileceği açıklamasıyla birlikte iPhone telefonu vergisiz alıp sonra da satma hayali kuranlar bulunuyor. Süreç içindeki açıklamaların ardından bu hayali kuranlar hayal kırıklığına uğrasa da az da olsa bu hayali sürdürenler var.