Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Yaraşlı Köyü Güreş Komitesini, "Yağlı Güreş" için istedikleri malzemeleri, "Siz Ak Parti'ye çalıştınız, Ak Parti versin size bunları" diyerek kovarcasına terslemesine tepkiler artıyor. Tepki gösteren kamitenin ardından Ak Partili siyasetçilerin yapacağı açıklama merak ediliyor.

ZBEÜ'nün öğretim üyesi Dr. Gültekin Topaloğlu'na ödül ZBEÜ'nün öğretim üyesi Dr. Gültekin Topaloğlu'na ödül

Zonguldak Karadeniz Ereğli Yaraşlı Yörük Köyü'nde darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yaraşlı Yağlı Pehlivan Güreşlere destek talebine "Ak Parti'ye oy verdikleri" gerekçesiyle destek vermeyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a tepkiler devam ediyor. 

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık. Zongludak'ın Ereğli ilçesinde geleneksel hale gelerek her sene yapılan Yaraşlı Yağlı Güreşlerine siyaseti bulaştırmıştı. Yaraşlı Yağlı Güreş komitesi, Belediye Başkanı Posbıyık'tan yağlı güreşler esnasında kullanılmak üzere protokole tribün, itfaiye, ambulans, masa ve sandalye istemişlerdi. 

İmza Gazetesinde yayınlanan haberin ardından bir çok kesim tepkisini dile getirirken Yaraşlı Köyü Yağlı Güreş Komitesi üyesi Sinan Durdu ve Yaraşlı Köyü Muhtarı İbrahim Çalık, yaşanan makamdan kovma olayını anlatıp tepkilerini dile getirdiler. 

"POSBIYIK'IN YAPTIĞINI HALKIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

 Güreş komitesi üyesi Sinan Durdu, "Su parası, emlak parası toplayamadım. Ben size hiç birşekilde yardım edemem. Siz Ak Parti'ye açık açık çalıştınız. Size Ak Parti versin bunları. Gidin bunları Saffet Bozkurt'tan, Muammer Avcı'dan, Nejdet Tıskaoğlu'ndan isteyin. Size bardakda su bile yok, Konu kapanmıştır" diyerek kendilerine kapıyı gösterdiğini vurguladı. Durdu, "Bize su parası, emlak parası toparlayamadığı için destek veremediğini söyleyen Posbıyık, önümüzdeki günlerde milyarlık festival yapacak. Bizimkisi ata sporu. Biz bir şekilde hallederiz ama Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yaptığını halkın takdirine bırakıyoruz" dedi.  

"YAŞLILIĞINA VERİYORUZ"

Halil Posbıyık'ın daha önceki senelerde güreşlerine destek verdiğini ifade eden Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yaraşlı Köyü Muhtarı İbrahim Çalık, "Böyle birşey yapmazdı. Ak Parti'ye destek verdiğimiz için destek vermediğini söyledi. Bize sinirlendi ve kovarcasına tersledi. Yaşlılığına veriyoruz. Önümüzdeki günlerde detaylı açıklamasını yaparız" dedi. 

AK PARTİ'YE OY VERDİĞİ İÇİN DEPREMZEDELERE HAKARET EDENLERDEN SONRA HİZMET VERMEYEN BAŞKAN!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ilk seçimin ardından, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiği için deprem bölgesindekilere hakaret edenlerle ata sporu olan yağlı güreşlere Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği için destek vermemenin aynı kafanın ürünü olduğunu söyleyen vatandaşlar, tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 

MİLLETVEKİLLERİ, İL VE İLÇE BAŞKANLARI NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti'ye oy verdiği için hizmet vermeyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a muhtar, güreş komitesi üyelerinden ve vatandaşlardan tepki gelirken Ak Parti Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer ve kovarken ismini zikrettiği Milletvekili adayı Nejdet Tıskaoğlu'nun açıklama yapıp yapmayacakları merak ediliyor.