Adaylar, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek sınav için 26 Şubat'a kadar başvurularını tamamlayabilecekler. İşte, YKS 2024 hakkında detaylar:

YAPILACAK SINAVLARIN ÜCRETİ... YKS 2024 sınav ücreti ne kadar olacak?

Öğrencilerin merakla beklediği 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücretleri belli oldu ve sürpriz bir zammı içeriyor. Sınav ücretlerine yüzde 156'lık bir artışla her oturum için ödenecek miktar 115 liradan 295 liraya çıkarıldı.

Yapılan bu drastik zam ile birlikte, sınavlara katılacak adaylar ciddi bir mali yük altına girecek. Her oturum için ödenmesi gereken ücret 295 lira olarak belirlendi. Örneğin, 3 oturuma katılacak bir adayın toplamda ödemesi gereken miktar 885 lira olarak hesaplanıyor.

Bu gelişme öğrenci ve veliler arasında şaşkınlık yaratırken, zammın gerekçeleri ve bu artışın eğitim sistemine etkileri konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili olarak gelecek açıklamalar dikkatle takip edilmelidir.

YAPILACAK SINAVLARIN TARİHLERİ

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması!
  • Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran'da,
  • Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran sabah oturumunda,
  • Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran öğleden sonra oturumunda uygulanacak.

ADAYLARIN BAŞVURU SÜRECİ

  • Başvurular, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.
  • Adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" adresinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

  • 2024-YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.                                                                                                                                                                                                                                         İHA