AK Parti'ye bağlı olan belediyelerin devrettiği fahiş Hazine borçları, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında büyük bir gündem maddesi haline geldi. 

3 belediyenin borcu 1,4 milyar lirayı aştı

Bursa, Denizli ve Zonguldak gibi şehirlerdeki belediyelerin, yeni yönetimlere devrettiği borçlar 1,4 milyar TL'yi aştı.

Birgün’ün haberine göre, Bursa'da, Mart 2019'dan bu yana AK Parti'den CHP'ye geçen büyükşehir belediyesinin Hazine borcu, 1 milyar TL'yi aşarak dikkat çekti. Alinur Aktaş tarafından yönetilen ve "Yeşil Bursa" kimliğinden giderek uzaklaşan Bursa'da, 1 Nisan itibarıyla 1 milyar 39 milyon 392 bin TL'ye ulaşan Hazine borcu, yeni CHP yönetimine devredildi.

Denizli'de de benzer bir tablo yaşandı. AK Parti'den CHP'ye geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine borcu 77 milyon 163 bin TL olarak belirlendi.

Zonguldak Belediyesi’nin borcu 346 milyon 274 bin lira

Artık onu yemek hayal oldu! Artık onu yemek hayal oldu!

Zonguldak'ta ise bir dönemin ardından belediye bir kez daha CHP’ye geçti. Tahsin Erdem’in Ömer Selim Alan karşısında farkla kazandığı seçim sonrasında AK Parti'den CHP'ye geçen belediyenin Hazine borcu 346 milyon 274 bin TL olarak kaydedildi.

Diğer taraftan, Mart 2019'da HDP tarafından kazanılan ancak Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile valilerin atanmasıyla yönetimi kayyumlara devredilen Batman, Siirt ve Diyarbakır belediyelerinin Hazine borçlarının toplamı 664 milyon 464 bin TL olarak açıklandı.

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri