Emeğin başkenti kömür kentteki Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsünde, ‘’Araç İçinde Siyaset, Futbol, Yüksek Ses ve Küfürlü Konuşmak Kesinlikle Yasaktır’’ yazısı asıldı.

AW942807_02

Metin Demir'den Büyükerşen'e ziyaret! Metin Demir'den Büyükerşen'e ziyaret!

Bahçelievler Mahallesi 102 Sokak güzergahının 67 HO 1011 plakalı halk otobüsü şoförü Haşim Korkmaz’ın, aracın ön camının sağ üst tarafına astığı yazıyı gören yolcuların memnuniyet duydukları
gözlemlendi.

WhatsApp Image 2023-07-25 at 11.19.41 (2)

Otobüs şoförü Korkmaz, yolculardan bazılarının hemen hemen her gün siyasi ve futbol konusunda yüksek sesle hararetli tartışmalarının kendisinin yanı sıra diğer yolcuları rahatsız edici boyutta olduğunu, bundan dolayı da ‘’Araç İçinde Siyaset, Futbol, Yüksek Ses ve Küfürlü Konuşmak Kesinlikle Yasaktır’’ yazısını asmak zorunda kaldığını söyledi.

‘’YOLCULAR YOLCULARI RAHATSIZ EDİYORLARDI’’

Şoför Korkmaz, şöyle konuştu:

‘’Bazı siyasi parti liderlerinin söylemlerinden etkilenen bazı vatandaşlar, sürekli siyaset konuşuyorlar ve birbirlerine sarfettikleri kırıcı sözlerle kalplerini kırıyorlar, ben de üzülüyorum. Zaman zaman yüksek sesle ağız dalaşında bulunmalarından ben ve diğer yolcular inanılmaz rahatsız oluyoruz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Yani yolcular yolcuları rahatsız ediyorlardı. Bu yazıyı yazmak zorunda olmak istemezdim, ne yazık ki yazmak zorunda kaldım. Ne olursa olsun kimse kimseyi üzmemeli, ben böyle düşünüyorum.’’

WhatsApp Image 2023-07-25 at 11.26.49

‘’TOZ KONDURMUYORLAR, FANATİKLER’’

Şoför Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Siyasetin yanı sıra aynı rahatsızlık futbol içinde geçerli, tuttukları siyasi partiye ve futbol takımına toz kondurmuyorlar. Yani fanatikler... Değer mi birbirlerini üzmeye...?Karşılıklı medeni şekilde siyaset ve futbol konuşulabilir diye değerlendiriyorum, ancak çevredekileri rahatsız edici boyutta olunmasına karşıyım. Aynı zamanda herhangi siyasi partinin liderine de küfredilmesine kamu hizmeti yaptığımız otobüste müsaade etmem, ekmek teknem otobüste yolcularımızın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Huzurlu yolculuk yapılmasından sorumluyum, bu nedenle yazıyı asmak zorunda kaldım.
Otobüse yazıyı asmamın ardından duyarlı yolcularımız sayesinde ben de insanlar da daha huzurlu olduk.’’

WhatsApp Image 2023-07-25 at 11.02.51

Bu arada şoför Korkmaz’ın, aynı güzergahta yolculara güler yüzle hitap etmesinin yanı sıra kendi bütçesinden satın aldığı kolonyayı ikramda bulunmasının internet haber sitelerinde ve gazetelerde yer alması kamuoyunda memnuniyetle karşılanmıştı.

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ