Vargas yerine neden Zonguldaklı bir sporcunun heykeli dikilmedi dedim, “Melih Gökçek’i neden yazmadın?” dedi, bugün Melih Gökçek’i yazıyorum bu sefer “Ankara ile ne ilgisi var?” diyor.

Bugünkü Ankaraspor, sırasıyla 1978 yılında Ankara Belediyespor, 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyespor, 2004 yılında Büyükşehir Belediye Ankaraspor, 2005  yılında Ankaraspor A.Ş, 2014 yılında Osmanlıspor FK, 2020 yılında Ankaraspor olarak isim değişikliğine gitti.

Tarihçi değil misin? Aç bak bakalım Ankaraspor'un geçmişine nasıl zamanında Süper Lig’e yükselmiş, aç bak bakalım Ankaraspor (Osmanlıspor) 2017’de neden Süper Lig’den düşmüş, 2020’de kulüp adı neden değiştirilmiş. 

Neden mi? Hepsi Melih Gökçek’in Ankara ile olan güçlü ilişkileri sayesinde!

1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Gökçek, Onursal Başkanı olduğu Büyükşehir Belediye Ankara Spor Kulübü'ne maddi ve manevi her türlü desteği sağlayıp kulübü Süper Lig'e yükseltti. Melih Gökçek o dönemlerde Berlin'de bulunan bir kulüple genç yetenekleri bulmak için anlaşma imzaladı ve başına oğlu Ahmet Gökçek'i geçirdi. 

Melih Gökçek, 2005 yılında Ankaraspor adını alan kulübü 2009 yılında Ankaragücü ile birleştirdi ancak, PFDK bu durumu "Sportif rekabete engel olan ligin dürüstlüğünü engelleyecek bir ilişkinin varlığı" olarak değerlendirip Ankaraspor'u PTT 1.Lig'e düşürerek kulübün lisansını da iptal etti. Bu olayların üstüne Ankaragücü 2 sezon üst üste başarısız olunca Gökçek ailesi, Ankaragücü'nde fazla tutunamadı. Ahmet Gökçek, yargı kararıyla Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden alındı. Bu kararla birlikte Melih Gökçek'te Ankaragücü ile olan bütün ilişiğini kestiğini açıklayarak tekrardan lisansı iptal edilen Ankaraspor'a geri döndü ve 2014 yılında Osmanlıspor'u kurdu. Osmanlıspor, 2017 yılında lig düştü ve 2020 yılında Ankaraspor olarak devam etti. 

Mansur Yavaş, 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevine gelince, Melih Gökçek'in Osmanlıspor'a belediyeden kaynak aktardığı ortaya çıkmıştı.

Melih Gökçek ise tıpkı en başında olduğu gibi sürekli isim değişikliğine giden Ankaraspor kulübünün hala Onursal Başkanı.

Siz Melih Gökçek’i sıradan bir Belediye Başkanı veya şu an sıradan bir Onursal Başkan olarak görebilirsiniz lakin kendisi uzun yıllar Türk futbolunun içerisinde yer almış bir isimdir. 2005 yılında Türk sınırına takılmasın diye Ankaraspor forması giyen Vederson’a Gökçek ismini verip Türk pasaportu aldırmış kişidir.

Bugün Ankaraspor’un çeşitli isimlerle hala bu seviyelerde mücadele etmesini sağlayan kişidir.

Ankaraspor, usulsuz bir şekilde belediye desteği almasına rağmen direkt olarak bir cezaya çarptırılmadıysa bu yine Melih Gökçek sayesindedir.

Eğer Melih Gökçek olmasaydı Ankaraspor da tıpkı Eskişehirspor, Gaziantepspor, Zonguldakspor ve birçok benzer kulüp gibi çoktan amatörü boylamış hatta kapanmıştı.

Ben bu sezon hiçbir şekilde Zonguldak Kömürspor müthiş oynuyor demedim aksine sürekli olarak oynanan oyunu eleştirdim. zamanında “Silinen 3 puan olmasaydı” dediğimde neden çıtınız çıkmadı? Zonguldak’ın en büyük hüllesi siz ve sizin gibiler. 

Eğer Ankaraspor maçı kazanmış olsaydı Zonguldak Kömürspor'un hala kümede kalma şansı vardı. Hiçbir kulüp kötü oynuyor diye böyle bir şeye kurban gidemez. Bu söylediğin saçmalığın daniskası. Bir kere hangi hakta, hangi hukukta yeri var bu dediğinin? 

Ben 2000 yılında doğdum. Ben kendime geldiğimde Zonguldakspor çoktan düşmüştü.

Hani sürekli diyorsunuz ya bu takım böyle, bu takım şöyle diye.

Soruyorum sana neden Zonguldakspor’a sahip çıkmadınız o dönem? Neden düşürülmesine göz yumdunuz? Neden kimse çıtını çıkartmadı?

Açın Zonguldakspor’u taşıyın üst liglere kim size mani olacak? Gaziantepspor için bir iş adamı yaptı mesela, siz neden yapmıyorsunuz?

Zonguldak medyası bazı insanların gözünde öyle bir yere gelmiş ki biz onların istediklerini yazmakta zorunluymuşuz gibi tavırlar takınıyorlar.

Tamam bir sonraki haberlerim için, bir sonraki yazılarım için hatta attığım adım için sizlerden izin alırım! 

Ama sen de bir sonraki yazılarını araştırarak yaz. Tıpkı benim gibi.