Zonguldak'ta bir düğünde havaya ateş açma meselesi nedeniyle çıkan tartışmada, 25 yaşındaki Akın Kaçmak'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili dava açıldı. Olayda babaya 18 yıla kadar hapis cezası ve oğluna müebbet hapis cezası talep edilen iddianame Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

11 Haziran tarihinde Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde gerçekleşen düğünde Akın Kaçmak ile Sadık K. arasında havaya ateş açma konusundan kaynaklanan bir tartışma başladı.

Polis ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra taraflar arasında bir sorun olmadığı belirtilerek olay yerinden ayrıldı.

Ancak düğünden sonra tekrar olay yerine gelen Akın Kaçmak, Sadık K. ile konuşmak istediğini belirterek havaya ateş açtı.

Tartışma büyüyerek her iki tarafın birbirine ateş açması sonucu Akın Kaçmak hayatını kaybetti, Mertcan K. ise sol bacağından yaralandı. Olayda başka bir şahıs da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ta Düğünde Meydana Gelen Silahlı Kavganın Sanıklarının Cezası Belli Oldu! (2)

"KASTEN ADAM ÖLDÜRME "

Otopark çilesi isyan ettirdi! Otopark çilesi isyan ettirdi!

İddianamede tutuklu sanık Mertcan K.'ya "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis istenirken, tutuksuz sanık babası Volkan K.'ya ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yapılan incelemede, olayda kullanılan silahların farklı kişilere ait olduğu belirlendi. Mertcan K.'nın silahından 9 kovan, Volkan K.'nın silahından 6 kovan ve Akın Kaçmak'ın silahından 3 kovan çıktığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak Mertcan K.'nın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. Babası Volkan K.'nın ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından yargılanması talep edildi.

HABER MERKEZİ