Dünya’nın en iyi “Genç Üniversiteleri” belli oldu! Listede Zonguldak, Karabük ve Bartın var mı? Dünya’nın en iyi “Genç Üniversiteleri” belli oldu! Listede Zonguldak, Karabük ve Bartın var mı?

Zonguldak'ta havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle denizde en fazla bulunan balık türü olan istavritte bolluk yaşanıyor. Ancak bu durum, fiyat artışlarına sebep oldu. İstavritin kilogram fiyatı 50 TL'ye kadar yükseldi.

DİĞER BALIK TÜRLERİNDE AZALMA 

Diğer balık türlerinde ise azalma gözlemleniyor. Hamsi, çinakop ve barbun balıklarının olmaması, tezgahlardaki balık çeşitliliğini azalttı. Balıkçı Zeki Beybeyoğlu, geçen sene palamut bolluğu yaşandığını ancak bu yıl beklentilerin karşılanamadığını söyledi. Hamsi bolluğunun kar yağışı nedeniyle kısa sürdüğünü belirten Beybeyoğlu, "Son 2 aydır istavrit bolluğu yaşanıyor. Bu durum da tezgahlara yansıyor" ifadelerini kullandı.

BALIK FİYATLARI VE TALEP DURUMU

Hava sıcaklıklarındaki artışın yanı sıra, balık çeşitliliğindeki azalma, fiyatların etiketlere yansımasına neden oldu. Vatandaşlar, diğer balık türlerinin azlığı nedeniyle tercihlerini istavritten yana kullanıyor.

İHA