Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak? Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak?

Zonguldak'ta suç örgütü kurma, üye olma ve uyuşturucu madde ticareti suçlamalarıyla ilgili olarak 16'sı tutuklu 32 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, şüpheliler arasında uyuşturucu ticaretini şifreli bir şekilde yaptıkları detayları da yer aldı.

Zonguldak'ta Uyuşturucu Ve Suç Örgütüne Darbe! (4)

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçen Mayıs ayında düzenlenen operasyon sonucunda 32 şüpheli, suç örgütü kurma, üye olma, uyuşturucu ticareti gibi suçlamalarla gözaltına alınmış ve 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Zonguldak'ta Uyuşturucu Ve Suç Örgütüne Darbe! (1)

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "2313 sayılı kanuna aykırılık", "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçlarından 32 şüpheli hakkında 4 yıldan 38 yıla kadar çeşitli yıllarla hapis cezası istendi.

Zonguldak'ta Uyuşturucu Ve Suç Örgütüne Darbe! (6)

İddianamede dikkat çeken bir ayrıntı, şüphelilerin uyuşturucu madde alışverişlerini şifreli bir şekilde yapmaları oldu. "Kübra", "Kanal" ve "Amca" gibi kod kelimelerle uyuşturucu madde talep eden şüphelilerin, bu yöntemi kullanarak suç örgütü içinde iletişim kurdukları belirtildi. Örneğin, "Kanal" diyerek uyuşturucu madde temin etmek istedikleri ortaya çıktı.

Davanın başlama tarihi 9 Ocak olarak belirlendi ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Zonguldak'ta Uyuşturucu Ve Suç Örgütüne Darbe! (5)

HABER MERKEZİ

Editör: Aybüke Ünal