Atasözlerimizin ne kadar çok anlamlı olduğunu toplum olarak bilir ve değer veririz. Bu sözlerden biri de “Balık baştan kokar” Atasözüdür.

Bilindiği gibi Covit 19 virüsü ile yoğun bir savaş veriyoruz. “Maske –Mesafe-Temizlik” kuralları başta olmak üzere gerekli olan tüm tedbirleri almaya ve bu korana belasından hep birlikte kurtulmaya çalışıyoruz.

Son günlerde artan tehlikeleri artan vaka sayılarının da görülmesiyle ilin en yetkili mülkü amiri Vali Mustafa Tutulmaz, yanında bir başka ikinci yetkili isim Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte kent merkezinde Covid-19 denetimleri gerçekleştirdi. Esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Vali Tutulmaz, ve Selim Alan esnafları korona virüse karşı uyardı. Korona virüs hakkında açıklama yapan Vali Tutulmaz, “İlimiz açısından şuan çok rahatsız edecek durumda değiliz ama yine vakalarımız var. Hedefimiz bu vakaları sıfıra indirmek” dedi.
İçişleri Bakanlığınca 81 ilde gerçekleştirilen korona virüs denetimleri kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberindeki yöneticiler ile birlikte kent merkezinde denetimlerde bulundu. Vali Tutulmaz ve beraberindekiler çay ocağı, kafe, lokanta, berber, banka, postaneleri gezerek sık sık uyarılarda bulundu. Denetim sonrası değerlendirmede bulunan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak olarak kötü durumda olmadıklarını söyledi.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, “Balık baştan kokar” misalini de buna istinaden verdik. Sayın Valimizin ve Sayın Belediye Başkanının bu konulardaki duyarlı tutumları vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Yayılan bu virüsün önü birlikte hareket edilerek ancak kesilir. Tüm tedbirleri alarak inşallah bu belayı da hep birlikte atlatacağız dileklerimizi iletiyoruz.

Fotoğraflar konuşursa: Haber-Yorum Mustafa Emen

Bugünden Yarına bu akşam gazeteci Osman Sav Kanal Z'ye konuk olacak... Bugünden Yarına bu akşam gazeteci Osman Sav Kanal Z'ye konuk olacak...