Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi

2023 Türkiye Genel Seçimlerinde aday olacak olan milletvekili listeleri sıkça tartışma konusu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3.Sırayı verdiği Ankara'da bulunan DEVA Partisi'nden Doğa Şanlıoğlu, Memleket Partisi'nden Almanya'da yaşayan Özkan Yancı.

Şahsım adına Cumhuriyet Halk Partisi ve Memleket Partisi'nde listeye giremeyen veyahut girip sıra kaybeden adayların tepkisini doğru buluyorum. Milletvekili adayı olmak isteyen her kim olursa olsun nabzını bilmediği bir şehire aday gösterilmemelidir çünkü o şehrin halkının vekili olacaktır ve vekil görevini üstlenecek kişi halkın neye ihtiyacı olduğunu bilmelidir. 

VEKİL İLE BAŞKA BİR İŞİ KARIŞTIRMAYIN

Daha önce hiç Zonguldak'ta bulunmamış, halkın nabzını tutmamış, Zonguldak halkının ne istediğini bilmeyen birisi neden Zonguldak'tan milletvekili adayı olarak önümüze çıkartılır?  Vekillik ile başka meslekleri karıştırmamalıyız, vekillik görev üstünde öğrenebileceğiniz bir meslek değildir. Milletvekili olmak isteyen kişiler yaşadıkları yerden aday olmalıdırlar ki halkın nabzını tutabilsinler, halkın sorunlarını bilsinler.

Bizim ile aynı şartlarda yaşamak zorunda tabiki değiller ancak bizim ile aynı yerde yaşamıyorlarsa maalesef bu gerçek bir problemdir. Merkezde trafik sorununa çare olabilir ancak Elvanpazarcık halkının dertlerini bilir mi? Daha da önemlisi Elvanpazarcık'ı bilir mi? Bunları iyice düşünüp bu şekilde hareket edilmeli.

YANLIŞ BULUYORUM!

Gerek siyasetçilerde olsun, gerek  bazı vatandaşlarımızda; ''O zaten 3. sıradan aday veya o zaten 5. sıradan aday zaten olamayacak'' şeklinde düşünce söz konusu. Ben buna katılmıyorum sonuç ne olursa olsun o liste baştan aşşağı kalite kokmalıdır, her isim gerekli ciddiyeti sağlamalı ve göreve hazır olmalıdır.

Çıkmaz dediğiniz Cem Saygı oldu da 5.Sıradan milletvekili olarak seçildi ve gazetecilere gösterdiği tehditkar davranışlarını gerçeğe dönüştürdü veya her eleştiriye argo cevap veriyor napacağız? Doğa Şanlıoğlu, 3.sıradan milletvekili seçildiğini varsayalım. Zonguldak'ın dertlerini biliyor mu? Zonguldak halkının ne istediğini, Zonguldak halkının neye ihtiyacı olduğunu biliyor mu? Bu sıra seçilemez, listeyi dolduralım gitsin, para kazanalım şeklinde liste doldurulmamalıdır. Sadece Zonguldak değil, hiçbir şehirde bu şekilde siyaset yapılmaması gerektiğinin kanaatindeyim.

İÇERİDEKİLER BİLE FARKINDA DEĞİLKEN, DIŞARIDAN GETİRMEK NE KADAR MANTIKLI?

Memleket Partisi'nin 1.Sıra adayı Özkan Yancı, seçime 10 gün kala Almanya'dan Zonguldak'a gelecekmiş. Sonra ne olacak? Geri mi dönecek? Seçim çalışmalarında ne vaat edecek bunları biliyor mu? Maalesef bildiğini zannetmiyorum çünkü bizzat yıllardan beri Zonguldak'ta siyasetin içinde olan insanlar bile bazı şeylerin hala farkında değilken dışarıdan milletvekili getirmek tamamen mantıksızdır.

Zonguldak, Zonguldaklıların olmalıdır, Zonguldak'ın nabzını tutabilen ve Zonguldak halkının derdini bilen insanlar ile büyüyebilir. 3.Sıra zaten olmaz, 5.Sıra zaten olmaz diyerek hareket eden partileri anlamakta güçlük çekiyorum.

Zonguldak, Zonguldaklılara ve Zonguldak halkına hizmet verebilecek insanlara emanet edilmelidir, buna göre adaylar çıkartılmalıdır.

Yazan/Düzenleyen: Emre Sezer