İmza Gazetesi whatsapp ihbar hattına şikayette bulunan Ereğli halkı, Kdz. Ereğli Belediyesinin ihmaline dikkat çekti.

WhatsApp Image 2023-09-22 at 11.27.56

Ereğli ilçesi Balı Mahallesindeki halkın evliya olarak dillendirdiği Demirci Baba ve yanındaki mezarlar kayboldu. Bakımsızlıktan Demirci Baba mezarına ulaşamadıklarını ifade eden vatandaşlar, bir çok tarihi mezarın da define ararken talan edildiğine dikkat çekti.

Zonguldak'ta Otomobil Refüje Çıktı! Zonguldak'ta Otomobil Refüje Çıktı!

VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE ÇAĞRI

Balı Mahallesi halkı ve yaşlı vatandaşlar, "Demirci Baba ve birkaç tane daha mezar bulunmaktayken şimdilerde o mezar başları çalınmış, define aranmış. Şuanda ancak atıl bir halde birkaç tane taş görebiliyorsunuz. Oraya dedeler tepesi dendiği zamanında bu zatların değer gördüğü yağmur dualarının o tepede yapıldığını anlatan büyüklerimiz şimdilerde girişi dahi olmayan adeta ormana dönmüş yollardan giderek ziyaret edilebilen yer haline geldi. Daha önce ise bu mezarı yapılmasını sağlayan o zamanki belediyenin şimdilerde gereken ehemmiyeti göstermemesine ahlam veremiyoruz. Böylesi bir manevi tarih hiç olmakta. Gereken önemin verilmesini halk olarak içimizi ferahlatacaktır" dediler. 

WhatsApp Image 2023-09-22 at 11.27.57

DEFİNE Mİ ARANDI?

Vatandaşlar mezarın bulunduğu çevrede define aranırken talan edildiğini ifade ederken hiç bir önlem alınmamasına sitem ettiler. Buranın incelenmesi ve gerekirse koruma altına alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Ereğli'de tarihe değil uydurulmuş hikayelere sahip çıkılmasına anlam veremediklerini vurguladılar. 

WhatsApp Image 2023-09-22 at 11.27.58WhatsApp Image 2023-09-22 at 11.28.00