Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine ZBEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu’nun yanı sıra Zonguldak Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun da katıldı.

D S C 2041

Kongre Hakkında Bilgiler

Kongre, ZBEÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Çakmak, toplam 137 sunumun gerçekleştirileceğini ve 55 farklı üniversiteden 183 farklı katılımcıyı bir araya getireceğini belirtti. Ayrıca sunumların Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi'nde yayımlanacağını duyurdu.

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, son dönemde üniversite bünyesinde çok sayıda uluslararası kongre ve sempozyumun gerçekleştirildiğini belirterek, Zonguldak'ın adeta bir kongre turizmine ev sahipliği yapmaya başladığını ifade etti. Bu etkinliklerin akademi ve şehir arasındaki etkileşimi artırdığını vurgulayan Kutoğlu, kongrenin iktisadi sorunlara ve çevre tahribatına ilişkin yeni perspektifler sunabileceğini belirtti.

Z B E Ü-3

Kongrenin Açılış Sunumu

Tarak gemisi hız verdi! Tarak gemisi hız verdi!

ICMEB 24’ün davetli açılış konuşmasını Prof. Dr. Kemal Yıldırım yaptı. "Tarihsel Gelişim Sürecinde Makro Ekonomik Modeller" başlıklı sunumunda, makro ekonomik modellerin tarih içindeki gelişimini ve finansal krizlerin ortaya çıkışını ele aldı.

Plaket ve Hediyelerle Sonlandı

Yıldırım'a konuşması sonrasında plaket ve Devrek bastonu hediye eden ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, katılımı için teşekkür etti.

ICMEB 24, İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek oturumlarla devam edecek.

Aytaç Öztürk

Zonguldak Haberleri