Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul beraberinde MFA Maske ortakları  Murat Uzun ve Fatih Furtun ile birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Başkonsolos Nuriddin Amankul’u oda girişinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya karşıladı. Ziyarette Kazakistan- Türkiye ticari ilişkileri ve karşılıklı iş fırsatları değerlendirildi. Başkonsolos Nuriddin Amankul MFA Maske Firması tarafından Kazakistan’nın Astana kentinde kurulan fabrika’dan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ MFA Maske firması ülkemizde çok güzel örnek bir fabrika kurdu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zonguldak’tan yeni yatırımcıları ülkemize bekliyoruz “dedi.

DSC_0127

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sayın Başkonsolosun ilk ziyaretini Zonguldak’a ve Odamıza yapmış olması bizler için çok kıymetli. Şehrimizin ve Ülkemizin güzide firmalarından MFA Maske Kazakistan’ın Astana kentinde kişisel koruyucu donanımlarla ilgili büyük bir fabrika açtı. Başarı ile faaliyet gösteriyor. İnşallah Kazakistan’daki yatırımları büyüyerek ve çeşitlenerek devam edecek. Biz de her zaman olduğu gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kazakistan son yıllar da gerek siyasi gerekse ekonomik ilişkilerimizin artarak devam ettiği bir kardeş ülke. Yatırımcılar için de önemli fırsatlar var. Üyelerimizi Kazakistan’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Kazakistan’a yatırım yapmak isteyen üyelerimiz her türlü bilgiyi Odamızdan alabilirler.

Karaelmas yasa boğuldu! Karaelmas yasa boğuldu!

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Nuriddin Amankul’a nazik ziyaretleri ve yatırım daveti için teşekkür ediyorum” dedi.