Amelebirliği seçimleri, TTK’nın müessese müdürlüklerinde işçilerin oylarını kullanmasıyla başladı

Zonguldak'ın ilçesinde iş kazası: Ekipler olay yerinde! Zonguldak'ın ilçesinde iş kazası: Ekipler olay yerinde!

Zonguldak’taki Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) müessese müdürlükleri Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’da bugün başlayan seçimlerinde nefesler tutuldu, madenciler oylarını kullanıyor, katılımın yüksek düzeyde olduğu öğrenildi.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Zonguldak’taki Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu Üyeliği ve şube temsilciliği seçimi için 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 08.00’de başlayan adaylık başvuruları, 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 17.00’de sona ermişti.

Kıyasıya yarış başladı

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Merkez Seçim Kurulu Başkanlığı’nın duyurusu da şöyle olmuştu:
“2024-2028 dönemi Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Zonguldak (Merkez - Üzülmez), (Karadon - Gelik), Kozlu, Armutçuk, Amasra Merkez Yönetim Kurulu ve Şube Yönetim Kurulu organlarında görev alacak işçi üyelerinin seçiminde kıyasıya yarış başladı.

Yönetim kurulu üyeliği 15’den 13’e düştü

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Veli Köktürk, yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine başkanlık edecek.
Öte yandan başkanla birlikte 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üye sayısının 13’e, şube temsilciliği sayısının da Zonguldak (Merkez - Üzülmez), (Karadon - Gelik) iş yerlerinin birleştirilmesiyle 7’den 5’e düşürüldüğü öğrenildi.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: İrem Karagöz