Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde aileleriyle birlikte toplanan engelli bireyler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle engelleri aşma vurgusuna dikkat çekerek, Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi Bando Takımı’nın marşlarıyla Valilik binasına geldiler.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 11.19.50 (1)

Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin’in, Atatürk Anıtı’naMade çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bu arada okunan İstiklal Marşı’na işitme engelliler için işaret dili tercümanlarının eşlik ettiği gözlemlendi.

Ayrıca engelli öğrenciler tarafından okunan ‘’Dayanışma İyilik Getirir’’ ve ‘’En Büyük Engel Sevgisizliktir’’ şiirleri coşkuyla alkışlandı.

‘’DEPREMDE ENGELLİ BİREY SAYIMIZ ARTTI’’

Dernek Başkanı Şirin, Valilik binası önünde düzenlenen törende, Engelliler Haftası’nın, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel hafta olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı! Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı!

‘’Bu hafta, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararla resmileşmiştir ve kutlanmaya devam etmektedir.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 11.19.50 (3)

Engelli bireylerin sorunları halen devam ediyor, mesela ivedilikle çözüme kavuşması gerekenlerden sağlık kurulu raporları sıkıntısı var. Bakım parası konusunda engellinin birlikte yaşadığı ailesinin değil kendisinin geliri esas alınması lazım. Ülkemizde en son yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremin ardından engelli birey sayımızda da artış oldu. 

Engelli öğretmen atamalarının tamamının yapılmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Engellilere yapılan hizmetler, her şeyden önce insan olarak, sosyal devlet olarak, devletimizin engellilere ayrımcılık uygulayarak gereken katkıları vermesi gerekiyor. Kamuda açık bulunan engelli kadrolarının doldurulmasını engelli camiası olarak talep ediyoruz.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 11.19.50 (2)

Bu arada Filyos Limanı’nda da 150 engellinin istihdam edilmesi güzel bir gelişme, mutlu olduk. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra yeni dönemde kurulacak hükümetten ve meclisimizden acil olarak sorunlarımıza el atmalarını bekliyoruz.’’

Başkan Şirin’in konuşmasının ardından kortej yürüyüşüne katılanların yanı sıra törende yer alan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, fotoğraflar çektirdiler.

Kortej yürüyüşüne, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ile şube müdürleri katıldı.

Engelliler Haftası, etkinliklerle devam edecek.

HABER: ORHAN AKYÜZ