I M G 9879Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu açılışta yaptığı konuşmada, "Startup Weekend Karaelmas ile öğrencilerimize iş dünyasındaki pratik deneyimi kazanma şansı sunmayı amaçlıyoruz. Bu yarışma, öğrencilere kendi projelerini geliştirme, sunma ve değerlendirme becerilerini artırma fırsatı tanımaktadır. Ayrıca mentorluk imkânları ve ödüller, öğrencilerin girişimciliklerinin sürekliliğini daim kılarak inovasyonu teşvik ediyor ve gelecekteki kariyerleri için önemli bir avantaj sağlıyor." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu'ndan Teşekkür

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, etkinlikteki öğrenci katılımından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Üniversitemiz öğrencilerinin girişimci ve fikir odaklı katılımlarından yana çok mutluyuz. Girişimcilik ekosistemine bir başlangıç sağlayan bu yarışma aracılığıyla ülkemizin geleceğine aydınlık olacak gençlerimizle her zaman olduğu gibi yine bir aradayız. Yarışmanın getireceği özgün fikirleri temenni ederek bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz." sözlerini ekledi.

TTK’da işçi alımında mağdur olmuşlardı, gözleri o cevapta TTK’da işçi alımında mağdur olmuşlardı, gözleri o cevapta

I M G 9880

Yarışmanın İlk Günü "Eğitim ve Mentorluk"

Yarışmanın ilk gününde, girişimcilere finansal planlama konusunda Öğr. Üyesi Gizay Daver ve fikri sınai mülkiyet hakları hakkında Doç. Dr. Şenay Saraç tarafından eğitimler verildi. Ayrıca, girişimci adaylarına mentörlük yapan Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, Hasibe Özgümüş ve Nurcan Yıldırım'a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Girişimcilerin 48 Saatlik Heyecanı Yarışmanın ilk gününde mentorlerle fikir alışverişinde bulunan girişimci adayları, kendi iş fikirleri üzerinde çalışmalara başladı. 48 saat süresince sürecek olan yarışmada, katılımcılar projelerini geliştirme ve sunma fırsatı bulacaklar. Bu süreçte kazanılacak deneyimler, genç girişimcilerin gelecekteki projelerine ışık tutacak.

I M G 9881

HABER MERKEZİ