Deplasmanlı Süper Amatör Lig'in 13. haftasında puan tablosunda 7. sırada yer alan Çaycumaspor ile 3. sırada bulunan Kilimli Belediyespor Çaycuma çim sahada karşı karşıya geldi. 

Soner Harmanbaşı, Murat Kaskun ve Atakan Karakayış hakem triyosu ile gözlemci olarak Hakan Aydın'ın yer aldığı karşılaşmada ev sahibi takım Çaycumaspor ve konuk takım Kilimli Belediyespor ile sahada son derece iyi bir performans sergilese de yaşanan hakem hataları nedeniyle karşılaşma yüksek derecede atmosferli geçti. 

65B669665Cf34

İlk yarıda konuk takım karşılaşmayı 2-0 önde tamamlarken, sahada her iki takım arasında tartışmalar yaşandı. İlk yarıyı önde tamamlayan Kilimli Belediyespor ikinci yarıda da aynı futbolu sahada gösterdi. Karşılaşmanın sonlarına doğru Çaycumaspor, 90 dakikalık normal sürenin ardından orta hakem Soner Harmanbaşı'nın 6 dakikalık uzatma dakikalarıyla birlikte Ömer Faruk Kurt isimli futbolcuyu uzatma dakikalarında sahaya soktu. Maçın son dakikalarına doğru Kilimli Belediyespor Çaycumaspor kalesine 3.'ncü golü de göndererek 3-0 öne geçti. Ev sahibi Çaycumaspor ise aradığı golü ilk ve ikinci yarıda da bulamadı. 

Çaycumaspor takımından Ömer Faruk Kurt, maçın orta hakemi Soner Harmanbaşı ile Kilimli Belediyespor'un attığı 3.'üncü golün ardından orta sahaya gittiği sırada hakem arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında orta hakem Soner Harmanbaşı, Ömer Faruk Kurt'ta direk kırmızı kart göstermesinin ardından olayların fitili ateşlendi. 

Sıcaktan Fenalaşan Vatandaşa Cankurtaranlar Müdahale! Sıcaktan Fenalaşan Vatandaşa Cankurtaranlar Müdahale!

65B66973Cf2Ca

Bu sırada maçın orta hakemi birden bire saha içinde koşmaya başladı. Saha içinde yaşanan gerilimle birlikte saha kenarında bekleyen polis ve çevik kuvvet sahaya girerek olayları yatıştırmaya çalıştı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte konuk takımın tribünde olan taraftarları ile Çaycumaspor futbolcuları arasında da gerilim daha da yükseldi. Polis ekiplerinin araya girmesiyle birlikte olaylar yatıştı. Maçın ardından saha içinde bekleyen hakemler ise polis eşliğinde soyunma odasında doğru gitti. 
Maça damgasını vuran olayların çıkma sebebinin ise karşılaşmayı yöneten hakemler oldu. 

65B66999C7595

Editör: Emre Sürücü