Romanlar caddeye renk kattı! Romanlar caddeye renk kattı!

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, kentte toplu tüketim alanlarındaki iş yerlerinden 522’sinin gıda denetiminden geçtiğini, 30’una da asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamadıklarından idari para cezası uygulandığını bildirdi. 

Müdür Çataklı, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında üç hafta boyunca eş zamanlı başlayan denetimlerin Zonguldak’ta da 30 kişiden oluşan Gıda Şube Müdürlüğü ekiplerince titizlikle yürütülerek tamamlandığını, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatları doğrultusunda havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verildiğini söyledi.

‘’DENETLENEN 522 İŞ YERİNDEN 30’UNA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI’’

Müdür Çataklı, şöyle dedi:
‘’Zonguldak’ın ilçelerinden merkez, Kozlu, Kilimli, Karadeniz Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek’te lokanta, restoran, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerine yönelik gıda kontrolörlerimizle birlikte denetimlerimizde asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamayanlar tespit edildi. Denetimlerimizde 30 işletmeye hijyenik şartların mevzuata uygunsuzluğu ve son tüketim tarihi geçmiş ürün bulundurmak işlemlerinden idari para cezası uygulandı.’’

‘’ŞİKAYETLERİNİZİ ALO GIDA 174 HATTINA BİLDİRİNİZ’’

Müdür Çataklı, ‘’Tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ALO Gıda 174 hattına bildirmeleri, gıda denetimlerinin etkinliği açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Çünkü en iyi denetçi tüketicinin kendisidir’’ diye konuştu.

HABER: ORHAN AKYÜZ