İran Tahran'da 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri Mahsa Amini'yi başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle gözaltına almıştı. Mahsa Amini 16 Eylül tarihinde gözaltına alındıktan sonra vefat etmişti. İran'da Amini'nin ölümünden sonra olaylar patlat vermişti ve hala da olaylar durulmadı. Geçtiğimiz aylarda Amini'den sonra kadınların başörtüsü takma zorunluluğuna destek veren üç genç idam edilmişti. Bir süre önce de başörtüsü takmadığı için genç iki kadın gittikleri markette yoğurtlu saldırıya uğramıştı. İran'dan sürekli şiddet içerikli haberler dünya basınını meşgul ederken bir tepki de Cannes Film Festivali kırmızı halısından geldi.

meeeee

İran asıllı Mahlagha Jaberi model 28 Mayıs günü Fransa'da gerçekleşen Cannes Film Festivali'ne boynunda "idam ipi ve eteğinde stop executions (infazlar)" yazan elbisesiyle İran'daki hükümet eliyle gerçekleştirilen idamlara dikkat çekti. İran asıllı oyuncu, şarkıcı, aktivistler İran'daki kadınlara ve erkeklere yapılan zulümlere dikkat çekmek için her fırsatı değerlendiriyor.

idam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğretmenlere atama açıklaması! Hangi branştan kaç öğretmen atanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğretmenlere atama açıklaması! Hangi branştan kaç öğretmen atanacak?

Aybüke Ünal