Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, iç ortamlardaki hava kirliliğinin nedenlerini araştırarak çözümler sunmayı hedefliyor. "İç Ortam Havası Mikrobiyolojik Kirliliğinin Ortak Kullanılan Alanlarda Araştırılması" başlıklı projede, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Güneş liderliğinde gerçekleştirilecek araştırmalara BARÜ Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Çolaklar da katkı sağlayacak.

Projenin hedefi, kapalı alanlardaki hava kalitesini etkileyen faktörleri belirleyerek, mikrobiyolojik kirliliği azaltmaya yönelik çözümler üretmek. Güneş, projenin kapsamında farklı iç ortamlarda hava kirliliğine neden olan etmenleri detaylı bir şekilde inceleyeceklerini belirtirken, elde edilecek verilerle iç ortam hava kalitesini artırmak adına çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

Bartın, Karabük, Düzce, Bolu, Trabzon dahil 49 ilde operasyon! İhaleye fesat ve bir çok suç! Bartın, Karabük, Düzce, Bolu, Trabzon dahil 49 ilde operasyon! İhaleye fesat ve bir çok suç!

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, projenin önemine vurgu yaparak, "Hava kirliliği günümüzde temel sorunlardan biri haline geldi. Bu projenin, bilim ve teknoloji temelli çözümlerle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi. Projeye destek veren kurumları da teşekkür eden Rektör Uzun, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaparak BARÜ'nün bu alandaki gayretlerini takdir etti.