Zonguldak Kömürspor çok güzel gruba düştü! Şampiyonluk zor değil... Zonguldak Kömürspor çok güzel gruba düştü! Şampiyonluk zor değil...

Kırmızı Lacivertli Yönetim, Zonguldak Kömürspor'un haksız yere küme düşürüldüğünü vurgulayarak, Etik Kurulu'ndan bir an önce somut bir adım atmasını istedi.

TFF Hukuk Kurulu ve TFF Etik Kurulu'nun üzerinde çalıştığı soruşturmada gelinen noktayı merak ettiğini ifade eden Zonguldak Kömürspor Yönetimi, yaptığı açıklamada "Bu dosyaya dair, 28 Nisan'dan bu tarafa aradan geçen 25 günlük süreçte neler yapıldı, hangi yollar izlendi, hangi somut delillere ulaşıldı, kimlerin görüşü alındı ve nasıl bir aşama kaydedildi bilmek istiyoruz." dedi.

"GELİNEN NOKTANIN KULÜBÜMÜZÜN LEHİNE BİR SONUÇ OLUŞTURACAĞINI UMUT EDİYORUZ"
"2.Lig Beyaz Grup'ta 37'nci haftada 28 Nisan 2024 Pazar günü 0-0 sona eren ve akabinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından "uzlaşı" iddiaları üzerine soruşturma açılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Şuan Etik Kurulu tarafından incelenen dosyaya dair gelinen noktanın kulübümüzün lehine bir sonuç oluşturacağını umut ediyoruz.

TFF YouTube kanalından canlı yayınlanan, iki takım futbolcularının gol atma niyetlerinin hiç olmadığı ve bu yönüyle "Şutsuz maç" olarak Dünya futbol tarihine geçen maçta  üzerinde durulması gereken bir başka detay da 90'ıncı dakikada gole giden Nazilli Belediyesporlu futbolcunun, Ankarasporlu savunma oyuncuları ve kaleci tarafından sert bir dille azarlanıp uyarılmasıdır. Bu ve bunun gibi birçok detay, maçın 90 dakikası izlenildiğinde net bir şekilde görülecektir. Futbolun olağan akışına aykırı davranışlar sergileyen iki takım futbolcularının bu tavırları sorgulanmalıdır. Futbolla bağdaşmayan bu düşünce, davranış ve uzlaşı üzerine 0-0 biten maç, takımımızın küme düşmesine neden olmuştur. Zonguldak Kömürspor haksız yere kümü düşmüştür.

"KULÜBÜMÜZÜN HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINI TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ"
Kulübümüzün haksızlığa uğradığını tüm Türkiye gördü. Ulusal televizyonlar, haber kanalları, spor programları bu haksızlık karşısında kulübümüze yerden göğe kadar hak verdi, vermeye devam ediyor. Dolayısıyla Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili "uzlaşı" dosyasının bir an evvel lehimize kararla sonuçlandırılmasını istiyoruz. Biz küme düşmedik, düşürüldük. Bu konuda Etik Kurulu'nun en adl bir şekilde karar vereceğine inanıyoruz.

"GEREKLİ CEZA-İ MÜEYYİDENİN UYGULANMASININ YOLU AÇILMALIDIR"
Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında etik dışı her şey yaşanmıştır. Amacı; Türk futbolunun etik değerleri ve toplumdaki saygınlığının korunması, futbol camiasının uyması gereken davranış ilkelerini ve kurallarını düzenlemek olan Etik Kurulu, futbolun etiğine aykırı davranan Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor'la gerekli ceza-i müeyyidenin uygulamasının yolunu açmalıdır. Bu yolun açılması, Türk futbolunun geleceğini kurtaracaktır.

"2.LİG HAKKIMIZ GERİ VERİLSİN"
Temiz futbol adına bu dosyadan çıkacak karar, Türk futbolu için bir milat olabilir. Kirli oyunlar nedeniyle biz ve bizim gibi emekçi takımların canının daha fazla yanmasını istemiyoruz. Etik Kurulu üzerine düşeni yapmalıdır.

Tez zamanda Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının kararı verilmedilir. Bu dosyaya dair, 28 Nisan'dan bu tarafa aradan geçen 25 günlük süreçte neler yapıldı, hangi yollar izlendi, hangi somut delillere ulaşıldı, kimlerin görüşü alındı ve nasıl bir aşama kaydedildi bilmek istiyoruz.

Bu işin daha fazla soğumasını ya da soğutulmasını istemiyoruz. Artık bir karar verilmelidir. Hak yerini bulsun, 2.Lig hakkımız geri verilsin."

Whatsapp Image 2024 05 23 At 13.19.01Whatsapp Image 2024 05 23 At 13.19.03Whatsapp Image 2024 05 23 At 13.19.04

HABER: Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü