31 Mart seçimlerinde kendilerine layık görülen ücretlere tepki göstererek ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da iktidara uyarı yapan milyonlarca emeklinin gözü şimdi Temmuz ayında yapılacak olan zamlara çevrildi.

Aylardır ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçinmekte çok zorlanan ve hayatta kalmaya çalışan emekli vatandaşlar enflasyon karşısında durumlarını iyileştirecek, beklentilerini karşılayacak verilen sözlerin tutulduğu düzenlemeler bekliyor. Ekonomideki olumsuzlukları çalışanların ve emeklilerin haklarından kısarak düzeltmek yerine ülke şartlarına göre mutlaka ayarlamak ve insan onuruna yakışır geçinebilecek şekilde zamların yapılmasının şart olduğu ve bu yönde beklentilerin yapılması gerektiğini herkes görüyor ve yaşıyor.

GÖZLER İKTİDARDA

Durumun son derece hassas olduğu konusunda ve bilincinde olan iktidarın da Temmuz ayında bu şikayetlere çözüm bulmak noktasında ciddi çalışmalar içerisinde olduğu her akşam haberlerinde kamuoyuna bilgi veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Emekliler yılı” ilan ettiği 2024 yılında Temmuz ayı zamları ile ilgili olarak beklentileri karşılayacak şekilde son noktayı koyması, beklentilerin mutlaka hayata geçirilmesi ve emekli vatandaşlara derin bir nefis aldırması isteniyor.

***

ZAİMOĞLU’NUN VERDİĞİ SÖZ

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu bu günlerde çok mutlu. Bunun sebebi de 31 Mart seçimlerinde CHP adayı Tahsin Erdem’in mutlaka açık farkla kazanacağını söylemiş ve yaptığı olumlu çalışmaların karşılığını da tüm teşkilatıyla birlikte seçimi açık farkla kazanarak almıştı.

Osman Zaimoğlu seçimlerde Türkiye ortalamasını az bir farkla kaçırarak 2. Olması noktasında Ankara Genel Merkezde CHP genel Başkanı Özgür Özel’i yönetim kurulu üyeleri ve Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte ziyaretinde yapılan görüşmede Genel Başkan Özgür Özel’e şu sözü verdi.

“Sayın Genel Başkanımıza seçimi alacağımız konusunda söz vermiştim ve sözümüzü tuttuk açık ara Belediyeyi kazandık. Genel Başkanımız çok mutlu oldu ve bizleri tebrik ederek bambaşka bir görev daha verdi ve dedi ki; “Görevini çok güzel bir şekilde yaptın. Şimdi yeni bir görev veriyorum. CHP’nin Zonguldak’ta birinciliğini ve iktidara yürüyüşünü tescilleyeceksiniz. Bunu sizden istiyorum.” Dedi.

Bende Sayın Genel Başkanımız yine söz verdim ve CHP tüm köyler ve beldelerde yapacağımız çalışmalarla üstüne katacak ve olduğundan çok daha iyi başarılı sonuçlar alacağız.”

Osman Zaimoğlu bir ilçe başkanı olarak aldığı bu başarılı sonuçların karşılığını genel başkanı tarafından taktir edilerek aldı mutlu olması da hakkıdır. Bakalım yeni süreçte neler yaşanacak bunları hep birlikte göreceğiz. Bu sonuçlardan iktidar partisi AK Parti de büyük bir ders alarak eskiden olduğu gibi yeniden AK Parti’yi 1. Parti yapmaya çalışacaktır, bu çalışmaları şimdiden başladı. Temmuz ayındaki zamlar bir başlangıç olacaktır diye bekleniyor.

ZONGULDAKSPOR TEK YÜREK

Bilindiği gibi Zonguldak Kömürspor takımımız Ankara-Nazilli arasında oynanan son maçta şike kokan bir skorla 0-0 berabere kalarak temsilcimiz küme düşürülmüştü. Bu iki takımın maçını izleyenler arasında başta CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz olmak üzere TFF’ye şikâyette bulunmuş, daha sonra ulusal TV ve basın yorumcuları da maçta yüzde yüz anlaşma olduğunu defalarca açıklayarak TFF’nin adaletli bir şekilde görevini yerine getirmesinin altını çizmişlerdi.

Aradan geçen bunca zamana rağmen henüz bir açıklama yapılmaması üzerine de Zonguldak Kömürspor taraftarları ve halkı Pazar günü büyük bir yürüyüş kararı aldı. Bu yürüyüşe CHP Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul katılarak destek verecekler. Bu kadar eyleme, çağrılara ve açıkça görülen haksızlığa rağmen TFF bakalım bu sorumluluğun hakkını mı verecek yoksa adaletini haksızdan yana mı kullanacak? Şu bilinmelidir ki Zonguldak bu işin peşini bırakmayacak.

Kalın sağlıcakla.