Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çaycuma ilçesine bağlı Ayvazlar Köyü'nde Uyuşturucu tacirlerine gerçekleştirilen operasyonda yakalanan gözaltına alınan 4 kişi alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 

Jandarma ekiplerinin yaptıkları operasyonda O.D., B.G., T.T. ve E.M. isimli şahıslar yakalandı. Adli makamlardan alınan arama izinlerine istinaden şüphelilerin ev, araç ve eklentilerinde yapılan aramalarda esrar, bonzai ve bonzai yapında kullandığı tahmin edilen fare zehiri ile metamfetamin ele geçirildi. 

Sıcaktan Fenalaşan Vatandaşa Cankurtaranlar Müdahale! Sıcaktan Fenalaşan Vatandaşa Cankurtaranlar Müdahale!

Şüphelilerin ilk ifadesi Çaycuma İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda alındıktan sonra geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Çaycuma Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden 1'i savcının talimatıyla serbest kalırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
Verilen kararın ardından jandarmanın yaptığı titiz çalışması ve sonrasında ise mahkemenin şüphelilere verdiği serbestlik kararı ile ilçede tepki çekti. 

Editör: Emre Sürücü